Basisscholen strijden om regionale zwemtitels

VLISSINGEN - Zaterdag 10 februari organiseert Z & PV De Zeeuwse Kust uit Vlissingen de schoolzwemkampioenschappen voor de regio Middelburg en Vlissingen. Deze jaarlijkse wedstrijd vindt plaats in het Vrijburgbad te Vlissingen.

Alle basisscholen kunnen aan de titelstrijd meedoen met één of meerdere teams van zes kinderen, die uiteraard allemaal in het bezit zijn van het zwemdiploma A. Er zijn veel medailles te winnen en de beste drie scholen per regio gaan later dit jaar strijden om de Zeeuwse titel. De kampioen van Zeeland dingt in juni mee naar de landstitel tijdens de nationale titelstrijd.
“Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Zwemmen is veel bewegen en is daarom een tak van sport die door velen wordt beoefend. Jong geleerd is oud gedaan”, aldus de organisatie. De zwemwedstrijd in Vlissingen belooft zoals altijd weer een prachtig spektakel te worden dat wordt afgesloten met een ludieke estafette.
De organisatie stuurt aan iedere basisschool in de regio een brief met informatie en een inschrijfformulier. Scholen die willen deelnemen, moeten hun teams uiterlijk 31 januari bij Z & PV De Zeeuwse Kust aanmelden en inschrijven. Basisscholen die geen bericht hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de organisatie.[l]