Trudy en Mirjam van de NCFS met Samantha.
Trudy en Mirjam van de NCFS met Samantha. Inspire Fotografie

Vlissingense Samantha verrast door goede doelen

VLISSINGEN - De Nederlandse Cystic Fibrosis stichting (NCFS) en het Vriendenfonds van de vriendenloterij verrassen Samantha Eising uit Vlissingen met een trainingsweek op Academy Bartels. Waar zij zes dagen mag gaan trainen met haar paard.

De 27 jarige Vlissingse is sinds 2013 ambassadrice van de NCFS en zet zich met veel plezier in voor dit goede doel. Zo organiseert zij eenmaal per jaar op de Vlissingse Boulevard Outrun CF voor de stichting, neemt zij regelmatig cheques in ontvangst en vertelt zij haar verhaal over het leven met CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende aandoening met een beperkte levensverwachting in Nederland. Op dit moment is de gemiddelde levensverwachting ongeveer 40 jaar.
Samantha: “ Het is van groot belang dat er onderzoek gedaan wordt naar deze aandoening. De NCFS zet zich in voor onderzoek en mede daardoor is de levensverwachting bijna verdubbeld in de laatste jaren. Ondanks grote ontwikkelingen zoals Orkambi zijn we er nog niet. We blijven doorgaan tot CF zal staan voor Cure Found”.
De NCFS heeft in samenwerking met het vriendenfonds Samantha omdat zij zich zo inzet voor de stichting in het zonnetje gezet. En haar een trainingsarrangement aangeboden bij Academy Bartels. Samantha “ Ik ben ze ontzettend dankbaar voor deze mooie kans, op een dressuurstal als Bartels kan ik nog zoveel leren. Ik wil mijzelf maar ook mijn paard graag verbeteren, daardoor zal het paardrijden alleen maar makkelijker worden. “
Trudy van de NCFS: “ Samantha staat altijd klaar voor de NCFS, zij weet de mensen altijd te raken met haar verhaal. Op een mooie realistische manier vertelt zij hoe het is om te leven met CF. Wij horen van actievoerders ook altijd terug dat zij het helder en pakkend vertelt. Zelfs als zij in het ziekenhuis ligt, vraagt zij verlof om alsnog naar de actie te kunnen gaan. Als goed doel kunnen wij bij het vriendenfonds iemand voordragen waarvan wij vinden dat diegene wel in het zonnetje gezet mag worden. Daardoor mogen wij Samantha verrassen met het trainingsarrangement.” [l]