Charles Blyth en Philip Murray Warson als Paul Simon and Art Garfunkel. FOTO WIM LANSER
Charles Blyth en Philip Murray Warson als Paul Simon and Art Garfunkel. FOTO WIM LANSER Foto: Wim Lanser

'Dichterbij komen kan helaas niet meer'

VLISSINGEN - Vlissingen ontvangt volgende week woensdag (21 februari) in het CCXL-theater het gouden zangduo Charles Blyth en Philip Murray Warson. Ze zijn voor de show 'The Simon and Garfunkel Story' in de huid gekropen van de twee wereldsterren. Zij brengen met een live band een eerbetoon aan het duo en spelen alle wereldhits van toen.

DOOR BO VAN SCHEYEN

De twee schoolvrienden Paul Simon en Art Gartfunkel uit het Amerikaanse New York groeiden uit tot het meest succesvolle muzikale duo aller tijden.

Het idee om rond deze twee wereldberoemde singer-songwriters een show te maken komt uit de koker van de Engelse regisseur-producent Dean Elliott. Elliott zelf is bekend geworden door het spelen van de hoofdrol in 'The Buddy Holly Story', een musical uit 2008 die destijds een prestigieuze Oliver Award in de wacht sleepte.

Omdat hij altijd al fan was van Simon and Garfunkel bedacht Elliott vijf jaar geleden een show waarin alle bekende songs van het Amerikaanse duo voorbij zouden komen, maar waarin aan de hand van die liedjes ook het achtergrondverhaal werd verteld van de twee grootheden, die sinds hun eerste breuk nauwelijks meer samen optreden.

Het majestueuze concert in Central Park in New York in 1981 werd de rode draad voor de nieuwe show. "Ik ben zo ontzettend blij en trots dat ik samen met mijn geweldige team deze prachtige muziek weer bij de mensen mag brengen", aldus Elliott. "Er is een verhaal te vertellen."

Perfect Harmony
De show wordt gedragen door Charles Blyth en Philip Murray Warson, twee Engelse muzikanten en acteurs met bijzonder mooie stemmen. “Het zijn echte entertainers en het is ongelooflijk hoe goed hun stemmen in elkaar overvloeien en perfect harmonieus klinken”, aldus Elliott. “Bijna te perfect, waardoor je soms het gevoel krijgt de echte wereldsterren van toen te horen. En dat is magistraal.”

West End

De show loopt al een paar jaar en was na West End in Londen al in ongeveer 50 landen te zien. De voorstelling trok meer dan een kwart miljoen bezoekers. "Het voelt een beetje vreemd om zo’n succes te ervaren met de liedjes van iemand anders, maar iedereen die van hun muziek houdt weet dat het recht uit het hart komt en ik denk dat onze show dat gevoel van nostalgie juist zo mooi terugbrengt. Dichterbij Simon and Garfunkel komen kan helaas niet meer. Ik ben een enorme fan van hun muziek.”

Contact

Met het beroemde duo is wel contact geweest over rechten en toestemming, maar zelf zijn ze nog niet geweest. “Wie weet? Ik hoop dat ik ze een keer tijdens onze tournee mag ontvangen. Het publiek reageert geweldig. Mensen vanuit Sydney tot aan Seattle zijn allemaal uitzinnig. Iedereen houdt van de muziek en de liedjes. Het verhaal maakt het af. Het is voor velen een nostalgische reis naar die mooie, dichterlijk geschreven liedjes van toen. Mijn ultieme momentje tijdens de show is wanneer 'Dangeling Conversation' wordt gezongen, een minder bekend liedje, maar zo herkenbaar, over een gesprek tussen twee geliefden dat compleet mislukt."

Concerten

In Nederland waren Simon and Garfunkel enorm populair. Daarom geven Charles Blyth en Philip Murray Warson ook meer dan 30 concerten, door het hele land. De tournee is woensdag begonnen en eindigt op 25 maart. Tijdens het eerbetoon worden alle grote succesliedjes gebracht zoals: 'Mrs. Robinson', 'Cecilia', 'Bridge over Troubled Water', 'Homeward Bound', 'The Boxer', 'The Sound of Silene' en vele andere nummers.

Voor meer informatie: www.cinecity.nl.[l]