Wellicht minder ondergrondse afvalcontainers nodig

VLISSINGEN - De plaatsing van ondergrondse afvalcontainers die de gemeente Vlissingen gepland heeft, zijn misschien niet allemaal nodig.

DOOR BRITTA JANSSEN

"De proeven die we doen met nieuwe manieren van afvalinzameling kunnen invloed hebben op het aantal containers dat nodig is", legt de Vlissingse wethouder Josephine Elliott uit. Bij de plaatsing van afvalcontainers hanteert de gemeente een bepaalde norm voor de bereikbaarheid. "Maar als mensen door een pilot bijvoorbeeld gewend raken aan het wegbrengen van hun afval naar een centraal punt in hun wijk, zijn er misschien minder ondergrondse afvalcontainers nodig. Waar al ruimte is gereserveerd worden de ondergrondse containers wel geplaatst."
De gemeente experimenteert nog dit hele jaar met verschillende proeven in meerdere wijken.

'Mensen misschien gewend aan wegbrengen'

Zo is Elliott maandagavond (26 februari) aanwezig bij een informatieavond bij speeltuinvereniging Lammerenburg over de proef met andere afvalinzameling in Rosenburg en Lammerenburg. In deze twee wijken ontvangen alle huishoudens in de laagbouw een derde rolcontainer voor plastic en drank- en zuivelverpakkingen. De proef start op 22 maart.
Kijk voor meer informatie over de proeven op www.vlissingen.nl. [l]