Korte berichten

Opbrengst collecte Hersenstichting: De Hersenstichting bedankt gevers en vrijwilligers. Van 29 januari t/m 3 februari vond ook op Walcheren de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft in de Gemeente Middelburg € 10.035,36, in de Gemeente Vlissingen € 5.612,90 en in de Gemeente Veere € 6.675,95 opgeleverd. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.

VLISSINGEN
Balletvoorstellig: de sneeuwkoningin:
De leerlingen van Balletschool Isabelle Zwaan uit Vlissingen dansen 3 en 4 maart het mooie verhaal van de Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen in de Mythe in Goes. De kleine en grote dansers van de balletschool beloven u een prachtig dansavontuur, in de stijlen klassiek, jazz, modern en show-musical. Za 3 maart 19.30u, zo 4 maart 13.30u.
Scratch Messiah: Zaterdag 3 maart vindt de 19de Scratch Messiah plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Bezoekers zijn van harte welkom; het concert begint om 19.30u. Dit groots concert vindt plaats onder de enthousiasmerende leiding van dirigent Jules van Hessen. Kaartjes kunt u kopen bij: Primera in Vlissingen, Middelburg, Arnemuiden en Oost-Souburg; Boekhandel 't Spui, Oude Markt 5, Vlissingen; Boekhandel de Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Goes; Boekhandel van de Sande, Noordstraat 7, Terneuzen; via het mailadres: scratchmessiah@zeelandnet.nl; 's avonds aan de kerk vanaf 18.45u. Voor meer informatie: scratchmessiah@zeelandnet.nl of www.scratchzeeland.nl
Annulering concert 4 maart Mosa Trio: Vanwege een blessure wordt het concert bij ConcertenVlissingen in het Speelhuus op 4 maart door het Mosa Trio geannuleerd.
Bezielingsgesprek: Op zaterdag 3 maart om 14.30 uur gaat dominee Wout Alserda in gesprek met de Vlissingse burgemeester A.R.B. van den Tillaar over wat hem 'bezielt'. Wat houdt hem bezig, wat inspireert hem in zijn werk? Ook gaan beide heren de dialoog aan met de bezoekers over wat hen beweegt. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!
Signeersessie: Op zaterdag 10 maart tussen 13.00 en 14.30u zullen de makers van het Westerscheldeboek te gast zijn bij ons. Schrijver Jan Kuipers vertelt over het boek en signeert, Jan Willem Hament tekent. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

OOST-SOUBURG
Concert: Zaterdag 3 maart concert in de Historische Kerk Souburg met Het Veerse Scheepstuig aanvang 20.00 uur. Shantykoor Het Veerse Scheepstuig omvat een groep van ongeveer 47 mannen die vierstemmige liederen met als thema De Zee ten gehore brengen. Door bewuste muzikale keuzes is het koor erin geslaagd in de categorie van het internationale zeemanslied landelijk een vooraanstaande rol te gaan vervullen. Voorverkoop adressen: Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en in de Kanaalstraat te Oost Souburg en de Vrijbuiter in de Paspoortstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl
Kinderlunchconcert: Zondag 4 maart kinderlunchconcert met Pagetti voor kinderen van 3 tot 8 jaar in de Historische Kerk Souburg aanvang 11.30 uur. Pagetti met de voorstelling "Nog lang niet jarig". Janus, dieren oppasser in het circus, heeft de handen vol aan zebra, zingende koe, olifant, beer en giraffe. Janus wil graag jarig zijn en heeft maar één grote wens: optreden in het circus. Kaart prijzen inclusief lunch. Voor lunchconcerten zijn i.v.m. de catering kaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en de Kanaalstraat te Oost Souburg en de Vrijbuiter in de Paspoortstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl [l]