Korte berichten

VLISSINGEN
Rommelmarkt: zaterdag 10 maart organiseert Dansgroep Vlissingen Internationaal weer een geweldige rommelmarkt, waar voor iedereen wel iets te vinden is. Van 9.00 tot 13.00u is iedereen welkom in onze danszaal in Het Bolwerk, Lindeijerlaan 8, 4386 EA Vlissingen. Dit is naast de kerk in het winkelcentrum Papegaaienburg.
Evensong: De eerstvolgende Evensong in de Sint Jacobskerk van Vlissingen zal gehouden worden op zondag 11 maart, dus deze keer de tweede zondag van de maand. Deze dienst vangt ook aan om 17 uur. Liturg is deze keer ds. Pim Steenbergen, predikant van de Protestantse Gemeente Vlissingen. Het koor de Evensingers staat onder leiding van Ineke Wijkhuijs, en het orgel wordt bespeeld door Jos Vogel, organist van de Sint Jacobskerk. Naast lezingen, gebeden en koorzang is er ook weer veel gelegenheid voor samenzang. De Evensong wortelt in de Anglicaanse traditie, waar in de kathedralen iedere dag besloten wordt met deze dienst. Iedereen is van harte welkom bij de oecumenische viering!
ConcertenVlissingen presenteert: Liefhebbers van de uit Zuid-Amerika afkomstige Tango kunnen hun hart ophalen bij het optreden van het ensemble Sexteto Recuerdo. Het is met name Astor Piazzolla die aan de Tango weer een nieuw gezicht heeft gegeven. Een aantal van zijn werken zal het Ensemble, in een bijzondere bezetting, voor het voetlicht brengen waarbij de tangomuziek wordt benadert vanuit een klassiek oogpunt. Ensemble Sexteto Recuerdo: Marijke de Jong, fluit; Evelien de Vries, klarinet; Oscar Trompenaars, saxofoon; Leo van Lierop, accordeon; Tessa Verboven, piano; Bente Jasmijn, contrabass.

OOST-SOUBURG
Openbare repetities: 50+ Dameskoor Binaeh Zuuver organiseert op 8 en 15 maart openbare repetities. U kunt kennismaken met ons koor vanaf 19.45 uur in De Blazer, Ritthemsestraat 45, Oost-Souburg. U kunt luisteren, meezingen en lid worden!
Optreden Point Quiet: Razzmatazz 10 maart om 20.30 uur Point Quiet. Al vanaf de eerste klanken, ademt de band de sfeer van het zuiden van de Verenigde Staten. De intieme alt.country van deze rasmuzikanten laat invloeden horen van onder meer Calexico, Nick Drake en Jim White. Een twaalftal instrumenten maken het optreden tot een lust voor oog en oor. Reserveren: www.razzmatazzpodium.nl [l]