Broederliefde dit jaar grote naam op Bevrijdingsfestival

VLISSINGEN - Broederliefde en The Kik zijn de bekendste namen op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het is de 28e editie van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Broederliefde is verreweg de bekendste naam op het affiche. Het gezelschap uit Rotterdam brak na een aantal albums in 2016 door naar het grote publiek met de single ‘Jungle’, in dat jaar het meest gestreamde nummer op Spotify.

The Kik opent ‘s middags het programma op het hoofdpodium met zijn Nederlandse nummers, zowel eigen werk als covers. Memphis Maniacs is vele uren later de afsluiter op het Bellamypark. De band maakt mash-ups, liedjes die combinaties zijn van meerdere nummers. Net als de Memphis Maniacs staat het achtkoppige Bazzookas garant voor spektakel. “Het gaat een heel bijzonder concert worden”, belooft de band, die rond 17.00 uur het podium betreedt. Andere artiesten die spelen zijn Broken Brass Ensemble en Jeangu Macrooy, een singer-songwriter uit Suriname.

DJ Fedde la Grand is dit jaar met Ronnie Flex en My Baby ambassadeur van de vrijheid. Hij reist met een helikopter langs de festivals. La Grand komt om 15.00 uur naar Vlissingen waar hij op Liberty Dance de mensenmassa in beweging brengt. Naast het hoofdpodium en Liberty Dance zijn er vijf podia in de stad. Het Bevrijdingsfestival Zeeland is het grootste, gratis tfestival in de provincie.[l]