Nieuwe locatie Wereldwinkel

OOST-SOUBURG - Na ruim 30 jaar in het 'Guusuus', de vroegere Gereformeerde pastorie naast de kerk in de Kanaalstraat te hebben gezeten, heeft de Wereldwinkel sinds 1 februari een nieuwe plek gekregen: we zijn ingetrokken bij computerzaak Pulze-it; Kanaalstraat 28.

We hopen op een prettige samenwerking met Marieke en Levent Kilinc. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het inrichten van de nieuwe ruimte. Het is voor alle medewerkers nog een beetje wennen, maar dat komt helemaal goed.

Begonnen als huiskamerwinkel met het verkopen van hoofdzakelijk eerlijke koffie en thee, kwamen er van lieverlee gebruiksvoorwerpen bij uit 3e wereldlanden. Als etalage hadden we twee tafels en ook de toonbank met geldkist was een tafel. We waren in die tijd op donderdagmiddag en zaterdagmorgen open. Was de winkeldienst klaar, dan moesten alle spullen opgeruimd worden. De huiskamer werd nl. ook door andere groepen gebruikt. Zo'n 11 jaar geleden ontstonden plannen voor een 'echte winkel' aan de andere kant van de huiskamer. Met vereende krachten en geldelijke steun van de diaconie van de PKN kerk was op 7 november 2007 die winkel een feit: klein, maar wat een luxe. Alleen de deur(en) maar te openen, licht aan, geld in een echte kassa doen en klaar ben je! De openingstijden werden verdubbeld; er kwamen nieuwe medewerkers, anderen gingen weg, maar gelukkig bleven er ook. Zelfs een aantal die er al van het begin bij betrokken waren.

Momenteel hebben we 13 mensen die als vrijwilliger werkzaam zijn, maar nieuwe collega's zijn altijd welkom. Denkt u nu: ja, dat lijkt me erg leuk, laat het ons weten. [l]