Afbeelding
Foto: Picasa

Weer een bouwplan Scheldekwartier gepresenteerd

VLISSINGEN - Het Scheldekwartier in Vlissingen heeft er weer een bouwproject bij. Woensdag is de realisatie van De Vesting ondertekend. De 43 eengezinswoningen en drie appartementen zijn naar verwachting eind 2019 klaar.

DOOR BRITTA JANSSEN


De Vesting wordt ontwikkeld in het noorden van het Scheldekwartier, naast de nieuwe huizen in de Broederband, ook een deelproject van het Scheldekwartier. Voor de ontwikkeling van De Vesting worden de Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat naar de nieuwe Scheldewijk doorgetrokken.

De Vlissingse Ontwikkelings Groep (VOG) realiseert De Vesting. De VOG bouwde ook al de woningen langs de De Willem Ruysstraat in het Scheldekwartier. "De Vesting krijgt ongeveer dezelfde uitstraling", vertelt Richard Witlox van de VOG. Het gaat om stadse woningen in een jaren '20-'30-stijl. "Dit sluit aan bij de bebouwing langs de Singel." Er wordt ook een park aangelegd. Het ontwerp hiervoor is nog niet klaar. "De woningen langs het park zijn statiger, herenhuisachtig." De woningen en appartementen gaan naar verwachting nog voor de zomer in de verkoop. De prijzen vallen in het middeldure en hogere segment. Het streven is De Vesting gasloos aan te leggen. Er wordt onderzocht of dit mogelijk is.

Het nieuwbouwproject dankt zijn naam aan de vestingwallen die vroeger op de nieuwbouwlocatie aanwezig waren. Als onderdeel van de vestingwerken stonden er hier wallen rondom de stad. De locatie wordt het komende halfjaar bouwrijp gemaakt. De gemeente Vlissingen en VOG houden halverwege dit jaar een informatiebijeenkomst over De Vesting. [l]