gang kazematten vliss
gang kazematten vliss Foto: RUBEN OREEL

MuZEEum in Vlissingen krijgt extra geld en extra taken

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen verhoogt haar subsidie aan het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Met dit extra geld gaat het museum meer taken uitvoeren.

DOOR BRITTA JANSSEN


In tegenstelling tot eerder gemaakte bezuinigingsafspraken tussen het muZEEum en de gemeente Vlissingen verhoogt Vlissingen de gemeentelijke bijdrage aan het museum met 60.000 euro, maakte de gemeente Vlissingen vorige week bekend. Dat wordt vanaf 2019 jaarlijks 221.000 euro.
Het muZEEum, gevestigd aan de Nieuwendijk, moet naast haar basistaak, het beheren van de gemeentelijke historische collectie, ook meer bezoekers naar de havenstad trekken.

'Museum ontwikkelt

programma's'

Dit moet de museumorganisatie bewerkstelligen door bijvoorbeeld nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Taken
Het muZEEum gaat als onderdeel van de nieuwe afspraken ook de collectie moderne beeldende kunst van de gemeente Vlissingen beheren. 'Op deze manier kan het publiek kennismaken met hedendaagse kunst die vaak ook met Vlissingen is verbonden', lieten de twee partijen vorige week woensdag in een gezamenlijk persbericht weten.
Het historisch erfgoed van Vlissingen - de Oranjemolen, Oostbeer en Kazematten, allemaal gelegen langs de Westerschelde - wordt straks ook inhoudelijk beheerd door het museum aan de Nieuwendijk. Op deze locaties ontwikkelt het museum programma's en activiteiten.

Depots
Eind 2017 besloot het Vlissingse college van burgemeester en wethouders al het Zeeuws maritiem muZEEum eenmalig 60.000 euro te verstrekken voor het wegwerken van achterstanden bij het collectiebeheer.

'Ook geld voor

verbeteren depots'

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders zegde vorige week ook een eenmalige bijdrage toe van 25.000 euro in 2019 voor het verbeteren van de depots van het Vlissingse museum. [l]