Vlnr: Danique Minnaard, Daphne Deurloo, Monique van Belzen, Yentel Wouters, Ann-Mei Kodde, Thyrza Luwema, Anoek Zoutendijk en Noemi Hendrikse.
Vlnr: Danique Minnaard, Daphne Deurloo, Monique van Belzen, Yentel Wouters, Ann-Mei Kodde, Thyrza Luwema, Anoek Zoutendijk en Noemi Hendrikse. Monique van Belzen

Turnsters VTV vlammen op Zeeuws Kampioenschap

VLISSINGEN - Uitstekende prestaties zijn er geleverd zaterdag in Vlissingen op het Zeeuws kampioenschap turnen door de Vlissingse Turn Vereniging. Van de 21 Vlissingse turnsters zijn er 15 op het podium geƫindigd.

Overtuigend goud was er voor Jimena Blommaert in de categorie instap D 2. Zij won met meer dan een punt verschil op de nummer twee, Yinthe Neels van Olympia Kapelle. Ook Tessa Geldof leverde een zelfde fraaie prestatie bij de pupil 2 D 2, waarbij vooral haar balkoefening ver boven de rest uit stak. Myrthe Jellema turnde een heel stabiele wedstrijd bij de jeugd 5de divisie met eerste plaatsen op sprong en brug, waarna ze eveneens het goud mocht ophalen. In de 6de divisie junior won Anouk Zoutendijk zelfs drie toestellen, zodat ze ook op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen. Anna Hamelink leverde een spannende strijd met Romy Steinkamp van Axel en maakte op de balk het verschil, wat resulteerde in de eerste plaats bij de jeugd D 3. Routinier Monique van Belzen haalde de gouden medaille op na een keurige wedstrijd met een eerste plaats op vloer bij de senioren 5e divisie.
Zilveren medailles waren er voor Myra Quist, pupil 1 D 1, Lynde Hoogwerf, pupil 1 D 2, Noemi Hendrikse, jeugd 4de divisie, An Mei Kodde, senior 6de divisie en Danique Minnaard, junior 5de divisie, die tevens nog eerste werd op vloer.
Tenslotte was er brons voor Jennifer Verplanke, pupil 2 D 1, Julia Correia jeugd 6de divisie, Thyrza Luwema junior 6de divisie en Yentel Wouters, senior 6de divisie.
Het podium werd op een haar na gemist door Karen Verplanke, jeugd 6de divisie en Danice Hendrikse, pupil 1 D 2. Zij eindigden beiden op de vierde plaats. Met een vijfde plaats voor Maren Matthijse, pupil 2 D 1, een tiende plaats voor Isa Schouten, instap D 2, een zesde plaats voor de dit jaar gepromoveerde Sofia Bellu, pupil 1 D 2 en een achtste plaats voor Daphne Deurloo, senior 5de divisie, leverde dit Zeeuws Kampioenschap al met al het beste resultaat in de geschiedenis van de Vlissingse Turn Vereniging op.
Wil je ook komen turnen bij VTV? Kijk op de website: vtv-vlissingen.nl. Ook voor alle uitslagen.[l]

v.l.n.r. Danique Minnaard, Daphne Deurloo, Monique van Belzen, Yentel Wouters, Ann-Mei Kodde, Thyrza Luwema, Anoek Zoutendijk en Noemi Hendrikse