Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

Verhuizing kazerne naar Vlissingen nog niet zeker

VLISSINGEN - Volgens de Telegraaf zijn er wat betreft de verhuizing van de Marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen nog ‘geen onomkeerbare stappen’ gezet.

DOOR EUGÈNE DE KOK EN BRITTA JANSSEN

De krant schreef vorige week woensdag te verwachten dat minister Ank Bijleveld van het ministerie van Defensie dit zal antwoorden op vragen uit de Tweede Kamer. Het moderniseren van de kazerne in Doorn is ook een optie.

'Ik ga uit van
betrouwbare overheid'

Een Telegraaf-journalist voorspelt dat er de komende weken ‘een potje armworstelen’ zal plaatsvinden tussen verschillende partijen. Daaruit moet duidelijk worden ‘wie uit lobby-oogpunt de meester power heeft’.

Betrouwbaar

In reactie op het artikel stelt de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar dat de oriëntatiefase voor de bouw van de nieuwe kazerne in Vlissingen al 'kilometers lang voorbij is'. "We zitten nu in de realisatiefase", zegt hij. "Het besluit is al in 2012 genomen en ik ga uit van een betrouwbare overheid. Er loopt een aanbesteding voor de bouw en dat zijn geen kleine stappen. En het bestek is ook niet opeens gewijzigd."
De onrust over de verhuizing is ontstaan na een artikel in de Volkskrant over de leegloop van het korps. Mariniers zouden vertrekken, omdat ze niet naar Vlissingen willen verhuizen. [l]