Mevrouw De Jong-Neetens.
Mevrouw De Jong-Neetens. Foto: Stephan Koole

Burgemeester doet lintjestour langs vijf Vlissingers

VLISSINGEN - Vijf inwoners van de gemeente Vlissingen zijn donderdag bij de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de dames Punt en De Jong-Neetens en de heren Bertijn, Mangold en De Zwarte. Burgemeester Bas van den Tillaar toerde donderdag rond om iedere gedecoreerde persoonlijk te verrassen.

DOOR BRITTA JANSSEN

De vijf inwoners van de gemeente Vlissingen ontvingen een lintje voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving, op allerlei verschillende gebieden.

Bertijn

Meneer Bertijn kreeg zijn koninklijke onderscheiding uitgereikt in de brandweerkazerne aan de Olympiaweg in Vlissingen. Hij is al ruim twintig jaar lid van de vrijwillige brandweer.

Mangold

In de kerk aan de Singel in de binnenstad van Vlissingen is meneer Mangold verrast met een lintje. Dat kreeg hij onder meer voor zijn inzet als secretaris van het Sint Caeciliakoor. Ook is meneer Mangold al jaren vrijwilliger bij het Rode Kruis.

Punt

Mevrouw Punt is op het Bellamypark in het Vlissingse centrum onderscheiden voor diverse bestuursfuncties bij de stichting Moerman Promotie Vlissingen.

De Jong-Neetens

Bij het racketcentrum aan de Gildeweg in Vlissingen speldde burgemeester Van den Tillaar de koninklijke onderscheiding op bij mevrouw De Jong-Neetens. Zij was bijvoorbeeld jarenlang pleegouder. Nu is mevrouw De Jong-Neetens onder meer vrijwilliger bij stichting Droom.

De Zwarte

In het provinciehuis in Middelburg kreeg Marin de Zwarte een lintje voor onder meer zijn jarenlange werk als gemeenteraadslid voor het CDA. Ook is hij sinds 2008 voetbalscheidsrechter. [l]

FOTO'S STEPHAN KOOLE

Meneer Bertijn.
Meneer Mangold.
Marin de Zwarte.
Mevrouw Punt.