Adrie Trimpe toen hij nog dagelijks te vinden was in zijn groentezaak. FOTO RUBEN OREEL
Adrie Trimpe toen hij nog dagelijks te vinden was in zijn groentezaak. FOTO RUBEN OREEL Foto: Ruben Oreel

'Van verlies kun je niet betalen'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek 'Ik ben Vlissingen' elke week een van haar stadsgenoten in slechts 980 tekens, precies zeven tweets. Met haar portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Adrie Trimpe (80). Getrouwd. Geboren in de Breewaterstraat. Woont op de Boulevard. Heeft groentewinkel in het Groenewoud.

Is de langst zelfstandige groenteboer van Nederland. Hij werkt 14-16 uur per dag. 6 dagen in de week. Zondags doet hij de administratie.

In 1957 is Adrie voor het laatst op vakantie geweest, maar op zondagmiddag gaan hij en z’n vrouw altijd naar hun huisje in Oostkapelle.

In de winkel komen veel ouderen. “Je moet altijd maar zo dienken, de kínderen van de klanten trekken meestal naar de supermarkt.”

Vlissingen vindt hij op het ogenblik ‘niet zo gul’. En de diefstal uit het pakhuis neemt toe. “Als je aan het inlaaien bin ofzo eej.”

“Hoe lang ik nog doorga? Dat is onbekend. Nog járen hoop ik. Maar met reuma werkt het niet meer zo goed en het lopen gaat ook minder bij ons.”

“Kijk, het zijn goeie Hollandse snijbonen mevrouw, de laatste van het seizoen. Ziet u eens, met vijf cent terug. Dank u wel hoor.”

Dit is een oud portret van Helge Prinsen. Zij is een weekje met vakantie. Prinsen maakt momenteel een film over Trimpe, die in september tijdens film by the Sea in première gaat. Titel van de documentaire over de markante Vlissinger is ‘Van verlies kun je niet betalen’. "In Vlissingen en omstreken is Adrie Trimpe wereldberoemd en na de vertoningen van de film zal hij ongetwijfeld de bekendste groenteboer van heel Nederland zijn. Helge Prinsen en producent John Albert Jansen maakten een ontroerend, intiem portret van Adrie en zijn vrouw Francien, gelardeerd met heel veel humor."

De miniportretten van Helge Prinsen zijn ook te lezen op haar website www.helgeprinsen.nl en op haar Twitter-account: @helgeprinsen.[l]