Korte berichten

Longpunt
Het Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving, zorgverleners en belangstellenden.

Donderdag 24 mei is de eerstvolgende bijeenkomst van 14.00-16.00 uur in SVRZ 't Gasthuis, Noordpoortplein 2 in Middelburg. Programma: Adembenemende prikkels.

Gastsprekers: mevr. A. de Blaaij, praktijkondersteuner zorggroep Periscaldes en mevr. D. Lorier, longverpleegkundige SVRZ 't Gasthuis. Geen geurtjes tijdens deze bijeenkomst te gebruiken. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

Meer info: www.zeeland.longfonds; zeeland@longpunt.longfonds.nl.


Crea Café
Samen met andere gezellig creatief bezig zijn en/of een kopje koffie drinken? Haken, breien, kaarten maken, tekenen, kleuren, kledingreparatie met de naaimachine, spelletjes doen, advies krijgen en vaardigheden aanleren.

Het Crea Café is open van 10.00-12.00 uur op 22 mei, 12 juni en 26 juni. Het Crea Café is een inloopochtend; kinderen zijn ook welkom. Kom eens langs bij het Leger des Heils aan Het Zwin 1 in Middelburg. Meer info: 0118-614877 / 06-51217659, korps.walcheren@legerdesheils.nl.

VLISSINGEN

Boekpresentatie
Op zaterdag 19 mei van 14.00 tot 16.00 uur presenteert Marjon Mijnsbergen haar boek 'Aan de Heer gewijd' in Walstraat 68 in Vlissingen. Zij exposeert dan ook haar schilderijen.

Meer informatie kunt u vinden op Facebook pagina https://nl-nl.facebook.com/Walstraat68/ of website https://walstraat68.nl/.

Beamer-Bijbelstudie over Israël
In het kader van het 70-jarig bestaan van de staat Israël, wat deze maand wordt gevierd, is goed om stil te staan bij het verleden, het heden en de toekomst van het Joodse volk. De thema's, door Frank Ouweneel, zullen met beamerbeelden worden ondersteund. Donderdag 17 mei. Locatie: Gebvouw Pinkstergemeente e.o. Vrijdomweg 1, Vlissingen, Aanvang: 19.30 uur, Toegang vrij.


Dialoogwandeling voor mantelzorgers
Op donderdag 24 mei houdt Manteling een dialoogwandeling voor mantelzorgers onder leiding van een ervaren wandelcoach op de Groene Boulevard in Vlissingen.

Het thema is 'Waar wordt jij gelukkig van?' Aan de hand van vragen loop je in steeds wisselende tweetallen en deel je ervaringen met elkaar. De combinatie van wandelen in de natuur en het delen van je gedachten met anderen volgens de dialoogmethode, zorgt ervoor dat je weer opgeladen en geïnspireerd en met nieuwe inzichten naar huis gaat.

De wandeling duurt anderhalf uur. Start en eindpunt: Stationsrestauratie Vlissingen. Aanvang: 13.30 uur.

Aanmelden bij Manteling: 0118 553530 / info@mantelingwalcheren.nl [l]