Samenwerking in het hospice Ter Reede

VLISSINGEN - WVO Zorg en Stichting Manteling zijn dit voorjaar een samenwerking aangegaan in het hospice Ter Reede. Manteling gaat hier de inzet van de vrijwilligers coördineren in nauw contact met het team van professionals. Dit houdt in dat de vrijwilligers worden geselecteerd, geschoold en begeleid door een coördinator van Manteling.

In het Hospice Ter Reede wordt zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase. Het verpleegkundige team werkt hier samen met vrijwilligers om de zorg aan de cliënten te optimaliseren. Zij werken zij-aan-zij en ieder vanuit de eigen expertise. Met de inzet van een vrijwilliger wordt de kwaliteit van zorg nog beter gewaarborgd.

De nieuwe samenwerking leidt ertoe dat er plaats is voor nieuwe vrijwilligers. Wij zoeken mensen die één of twee dagdelen de tijd en de wens hebben om onze cliënten te ondersteunen.

Vrijwilligers geven aandacht en besteden extra tijd en zorg aan de cliënten en aan hun mantelzorgers. Zij bieden zorg op alle dagen van de week, dus ook in de weekenden en op feestdagen. Zij werken in 2 diensten van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur volgens een rooster.

‘Wanneer een vrijwilliger zich aanmeldt, bekijken we in een gesprek of het vrijwilligerswerk passend is en goed aansluit bij de verwachtingen die iemand heeft’, vertelt de coördinator van Manteling Annelies Eefting. ‘Bij deze vorm van vrijwilligerswerk gaat het erom of iemand goed kan afstemmen op de wensen en behoeften van cliënten en gericht is op samenwerking met de verpleegkundige zorg’.

Het gaat om een doorlopende, langdurige samenwerking. Omdat niet elk vrijwilliger kennis heeft van de doelgroep, worden vrijwilligers toegerust met (extra) kennis en vaardigheden.

Heeft u interesse en wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met Annelies Eefting via ae@mantelingwalcheren.nl of tel. 0118-553530. [l]