Gemeenschappelijk Wonendag ook op Walcheren

VLISSINGEN - Zaterdag 19 mei wordt voor de tiende keer op rij de Gemeenschappelijk Wonendag gehouden. Begonnen als een initiatief in Nederland is het inmiddels uitgegroeid tot een Europese dag. Op deze dag zetten woongemeenschappen in verschillende landen hun deuren open voor het publiek. Belangstellenden zijn welkom bij zo’n vijftig verschillende woonvormen in Nederland.

Op sommige plaatsen kunnen geïnteresseerden ook kennismaken met mensen die bezig zijn een eigen variant van gemeenschappelijk wonen te ontwikkelen. Zoals op Walcheren waar Anders Wonen Walcheren meedoet met deze dag.

Anders Wonen Walcheren bestaat momenteel uit veertien mensen. Wij willen, samen met andere belangstellenden, in het stedelijk gebied van Vlissingen of Middelburg een nieuwe woonvorm (met eventueel mogelijkheden voor werk) ontwikkelen. Deze moet groen en duurzaam worden, met aandacht voor elkaar en de omgeving. Als dat mogelijk is willen we gebouwen en materialen (her)gebruiken en meer groen terugbrengen in de stad. Wel eens een verticale tuin gezien?

Ons project wordt natuurlijk energie-neutraal, flexibel van vorm, aanpasbaar aan de behoeften van de mensen die er komen wonen.

Bewoners hebben ieder eigen woonruimte. We vinden dit belangrijk. Daarnaast wordt er veel gedeeld, samen gedaan. We zoeken niet naar alsmaar meer, wat minder vinden we ook goed.

Net als diversiteit van deelnemers trouwens: oud, jong, gezin, een, twee, drie: maakt niet uit. Als je de ideeën maar steunt. En wilt meewerken aan de ontwikkeling.

Op zaterdag 19 mei zitten we met een paar mensen voor u klaar om u meer over onze plannen en idealen te vertellen. En van u te horen wat u belangrijk vindt. We ontmoeten u graag.

Zaterdag 19 mei van 14.00-16.00 uur in Restaurant Stoom, station, Kanaalweg 24, Middelburg. Meer informatie: www.anderswonenwalcheren.nl. [l]