Frans Wielemaker baalt dat Vlissingen aan het overheidsinfuus ligt. FOTO RUBEN OREEL
Frans Wielemaker baalt dat Vlissingen aan het overheidsinfuus ligt. FOTO RUBEN OREEL Foto: Ruben Oreel

'We zijn allemaal Walcherenaren'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten in slechts 980 tekens, precies zeven tweets. Met haar portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Frans Wielemaker (67). Gescheiden, twee kinderen. Geboren in Middelburg. Woont in Oost-Souburg. Oud-prognotiseur in de bouw. Krantenbezorger.

“Ondanks de afname van abonnees is er een groot tekort aan bezorgers. Ik zie het als een halve gezondheidsrit. Je zet nog heel wat stappen hoor.”

“In m’n vrije tijd struin ik graag rommel- en boekenmarkten af. Daar zijn er de laatste tijd heel veel van. Ook in schuren. Overal op Walcheren.”

“Ik hou er niet van dat ze zeggen dat is een Manenblusser of een Flessentrekker. We zijn allemaal Walcherenaren. Ben voorstander van één gemeente.”

“Kijk, Middelburg en Vlissingen staan in de min en Veere in de plus. Dat komt door de toeristenpenningen. En ze passen daar beter op de centen.”

“Tja Vlissingen. Een halve eeuw links beleid. Laten we eerlijk wezen, dat is een rampzalig scenario geweest. Nu zitten we aan het overheidsinfuus.”

“Mooi aan Vlissingen is natuurlijk de boulevard. En de zeehelden hè. Maar schrijf dat maar niet op, want dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen.”

De miniportretten van Helge Prinsen zijn ook te lezen op haar website www.helgeprinsen.nl en op haar Twitter-account: @helgeprinsen.