Weer een deelplan Scheldekwartier in ontwikkeling

VLISSINGEN - In het Scheldekwartier in Vlissingen gaat een nieuw deelplan in ontwikkeling: de Ketelmakerij.


DOOR BRITTA JANSSEN

Het deelplan Ketelmakerij behelst 86 woningen tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs het Dok en de De Willem Ruysstraat. Het project is vernoemd naar de Ketelmakerij die vroeger op die locatie stond.

Typen
De Ketelmakerij bestaat uit veertien kadewoningen, 43 eengezinswoningen, 26 appartementen met balkons aan het water, twee woon-werkunits en een stadswoning. De eerste huizen zijn inmiddels in de verkoop gegaan en de belangstelling is volgens de gemeente Vlissingen groot.


Proefsleuven
Het is de bedoeling dat de bouw van de woningen begin 2019 begint. Het bouwrijp maken van het terrein kost de gemeente ruim 630.000 euro. Eind 2017 zijn op de locatie proefsleuven gegraven om inzicht te krijgen in de mate waarin er nog oude funderingsresten in de bovenlaag van de bodem, de eerste twee meter, aanwezig zijn. Die resten zijn vervolgens verwijderd.


Voorprikken

Voor de plaatsen waar er heipalen negen meter diep de grond ingaan is er voorgeprikt in de grond om de aanwezigheid van restobjecten te onderzoeken. [l]