Meiden van DIOS in actie tijdens een van de eerdere uitvoeringen. FOTO'S WILBERT STROO EN DIOS
Meiden van DIOS in actie tijdens een van de eerdere uitvoeringen. FOTO'S WILBERT STROO EN DIOS Foto: Wilbert Stroo

'Extra ritje was geen probleem voor onze leden'

OOST-SOUBURG – Dans- en turnvereniging DIOS uit Oost-Souburg geeft haar jaarlijkse dansvoorstelling dit keer niet in de schouwburg in Middelburg, maar in Theater De Mythe in Goes. Zaterdag zullen tijdens een middag- en een avondvoorstelling meer dan 200 dansers het podium betreden. Door een spannende mix van groepen, leeftijden en dansstijlen is de voorstelling leuk voor iedereen.

DOOR JESSICA ROVERS

Volgens voorzitter Ina Jobse is de voorstelling het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging. “Onze dansafdeling bestaat uit 225 leden en zij dansen allemaal mee. Voor veel 4-jarigen is dit hun allereerste optreden, maar we hebben ook leden van 65-plus die al jaren dansen. Omdat we een Souburgse vereniging zijn, treden we altijd op in de schouwburg in Middelburg, maar omdat deze wordt verbouwd zijn we uitgeweken naar De Mythe in Goes. Iedereen is ontzettend enthousiast, dus een extra ritje was geen probleem voor onze leden.”


Jazzdance

Het publiek kan tijdens de voorstelling genieten van moderne dans, jazzdance en streetdance. Ina vertelt dat het repertoire dit jaar is uitgebreid met een breakdance-groep die bestaat uit jongens. “Er is veel te beleven tijdens de show. Om de kinderen niet te veel te belasten, hebben we de ze verdeeld over de middagvoorstelling die begint om 13.30 uur en de avondvoorstelling, die start om 19.00 uur. Alle andere leden dansen de voorstelling wel twee keer."

Opa's en oma's

Er zijn nog kaarten aan de deur verkrijgbaar. "Omdat we het betaalbaar willen houden, hanteren we lage tarieven. Natuurlijk komen vooral ouders en opa's en oma's kijken, maar iedereen is welkom. Niet iedere groep is technisch even goed, maar doordat de voorstelling zo afwisselend is, is het heel leuk om naar te kijken.”

Naast een groot ledenbestand heeft DIOS elf personen als leiding. Zij worden ondersteund door zo’n 25 assistenten. “We hebben een enthousiast leiderskorps. Ze werken allemaal heel graag met de kinderen. Ook voor hen is de voorstelling een hele beleving. De meesten zijn hier als meisje begonnen met dansen en op latere leeftijd doorgestroomd naar de leiding. Hun enthousiasme sijpelt door naar de hele vereniging. We merken dat ook ouders het geweldig vinden om te komen kijken.”

Als het aan Ina ligt, gaat DIOS op de huidige voet verder. Bij de vereniging kunnen mensen terecht voor turnen, dansen, aerobics en gymnastiek.

Trainen

"Iedereen wordt gewaardeerd zoals hij of zij is. Voor kinderen die wat meer in hun mars hebben, hebben we speciale dansgroepen die meer trainen."

Er is dus voor ieder wat wils bij de vereniging in Oost-Souburg. "Naast de voorstelling doen we ook mee aan demonstraties vanuit de regio. We hebben niet de ambitie om mee te doen aan wedstrijden, want dan moet je aan allerlei voorschriften en eisen voldoen. Wel willen we dat onze leden zich technisch blijven ontwikkelen, maar het plezier in dansen staat voorop.”

Meer op www.dios-souburg.nl.[l]

Afbeelding