Afbeelding

VLISSINGEN - Het gaat slecht met de bijen in ons land en Filiaal Vlissingen helpt mee door op zaterdag 9 juni 30 gratis BijenBloemenBedjes weg te geven.

Deze unieke handgeschepte velletjes papier van gerecyclede bloembladeren en bloemenzaad kun je overal in de natuur, tuin of pot achterlaten en geven na verloop van tijd een aantal onverwachte bloemen waar de bijen blij mee zijn. Wie zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een velletje gratis wil ophalen, mag ter plekke als tegenprestatie een bij tekenen of schilderen.

Filiaalhoudster Agnes den Hartogh: “Eén van de activiteiten in Filiaal Vlissingen is het zelf scheppen van papier. Ik maak al jaren papier van bloembladeren en deze serie is bedoeld om aandacht te schenken aan de bijenstand in Nederland. Je kan de velletjes overal neerleggen, als er maar aarde en vocht is. Het papier lost vanzelf op.”

Omdat alle kleine beetjes helpen, wordt in Filiaal Vlissingen tijdens de workshops veel gebruik gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen en worden uitsluitend niet-toxische inkten gebruikt. Speciaal voor deze gelegenheid mogen de ontvangers van de beschikbare 30 BijenBloemenBedjes een kleine tekening van een bij maken met natuurlijke materialen die gratis beschikbaar worden gesteld in Filiaal Vlissingen Walstraat 20. De 30 resultaten zullen volgende week in de etalage worden geëxposeerd. Zie ook www.filiaalvlissingen.nl