Parkeertijd op Zeemanserve niet langer dan één uur

VLISSINGEN - Vijf partijen hebben donderdag geprobeerd de parkeertijd op de Zeemanserve te verlengen van één naar drie uur. Het initiatiefvoorstel werd naar de prullenbak verwezen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Perspectief op Vlissingen (POV), PvdA, SGP, VVD en de Lokale Partij Vlissingen (LPV) wilden de parkeertijd aanpassen, omdat ondernemers het uurtje te kort vinden en hebben aangegeven het als een beperking te zien van de toegankelijkheid van hun bedrijven. De vijf partijen zeiden in hun voorstel zich er bewust van te zijn dat er over het parkeerplan lang is gesproken, maar dat de praktijk leert dat één uur niet werkt. Volgens de indieners zou een maximum van drie uur niet ten koste gaan van het parkeren in de garages, iets wat de gemeente Vlissingen wil stimuleren. Een meerderheid van de raad twijfelde daaraan en stemde niet voor. Daarmee blijft de maximumparkeertijd op de Zeemanserve één uur.

Spuistraat

Waar het afwijzen van het initiatief een overwinning voor het college was, werd de gemeente vorige week ook op de vingers getikt. Het voornemen om de Spuistraat deze week af te sluiten moest worden ingetrokken. Ondernemers hadden geprotesteerd tegen de afsluiting, die op het laatste moment bekend was gemaakt. POV’er liet weten dat zij zich daardoor niet hadden kunnen voorbereiden. De werkzaamheden zijn tot nader order uitgesteld.[l]