Urker Mans Formatie
Urker Mans Formatie TimPhoto

Concert Urker Mans Formatie in Vlissingen

VLISSINGEN - Op zaterdag 7 juli komt de Urker Mans Formatie opnieuw naar de kustplaats Vlissingen voor een concert in de Sint Jacobskerk.

Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema ‘OP REIS.’ Te denken valt aan geestelijke liederen zoals: ‘Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home.’ Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken, spirituals en populaire muziek. Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid maar ook in Canada waar zij dit jaar een tweede tournee maken. De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die tevens een improvisatie verzorgt. Elke zanger heeft een solo waardoor hun individuele stemmen goed tot hun recht komen. Drie zangers bespelen, naast hun zang, een muziekinstrument; een blokfluit, een altviool en een taragot. Dit laatste is een Roemeens blaasinstrument. Een zomerconcert van de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van koor- en solozang en instrumentale muziek.

Zaterdag 7 juli, aanvang 19.30 uur in de Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen. Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn 06-25391903. Voorverkoop van kaarten bij: VVV-Vlissingen, Spuistraat 46, Vlissingen. [l]