Afbeelding
Foto: Beeld: WVO Zorg

Scheldekwartier krijgt er weer 182 woningen bij

VLISSINGEN - Zorgorganisatie WVO Zorg realiseert 182 woningen op het Scheldekwartier in Vlissingen.

DOOR BRITTA JANSSEN


Vorige week woensdag zetten burgemeester Bas van den Tillaar, namens de gemeente Vlissingen, en Jan de Graaf, namens WVO Zorg, een handtekening onder de koop- en samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van 'Kop van het Dok'.

Parkeeroplossing

Naar verwachting worden de appartementen eind 2020 of begin 2021 opgeleverd. De gemeente en zorgorganisatie werken samen aan de parkeeroplossing en inrichting van de openbare ruimte, laat de gemeente Vlissingen weten.

Luchtbrug

De zorgorganisatie werkt een bouwplan uit voor 83 sociale huurappartementen, 36 middeldure huurappartementen en 63 koopappartementen tussen de helling en parkeergarage aan het Scheldeplein. Het idee is om het nieuwe complex via een luchtbrug te verbinden met woonzorgcentrum Scheldehof in de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Scheldekwartier. Het complex 'Kop van het Dok' krijgt drie woontorens op een woonlaag van drie verdiepingen.

'Complex met drie
woontorens'

Als zorgaanbieder wil WVO bij voorkeur woningen realiseren voor senioren en mensen die zorg nodig hebben. Die zorg kan ze leveren vanuit Scheldehof.

Inloopbijeenkomst
De bouwplannen worden momenteel verder uitgewerkt. Na de zomervakantie beleggen de gemeente Vlissingen en WVO een inloopbijeenkomst voor belangstellenden om de nieuwbouwplannen toe te lichten.

Najaar
Vanaf dit najaar maakte de gemeente Vlissingen het terrein bouwrijp en begint ze met de planologische procedure om de realisatie mogelijk te maken.

'Inloopbijeenkomst
na de zomer'

De zorgorganisatie wil volgend jaar beginnen met de bouwwerkzaamheden. Na de oplevering van de woningen legt de gemeente het openbaar gebied bij de Kop van het Dok aan. [l]