gezin speelt op strand voor strandhuisjes Nollenstrand
gezin speelt op strand voor strandhuisjes Nollenstrand Foto: ben seelt

Beperkte bewaking Nollestrand door ruzie

VLISSINGEN - De strandbewaking op het Nollestrand in Vlissingen is voorlopig door ruzie tussen de gemeente Vlissingen en waterschap Scheldestromen beperkt.

DOOR BRITTA JANSSEN


De twee partijen steggelen over hun verantwoordelijkheden en wie de strandbewaking moet betalen. De gemeente vindt dat de kosten - beperkte bewaking kost volgens Vlissingen 500 euro per dag - voor rekening van het schap komen, omdat zij eigenaar, beheerder en exploitant van het Nollestrand is. Scheldestromen stelt daarentegen dat de gemeente moet betalen, omdat strandbewaking een primaire taak is van de gemeente.
De beide overheden liggen al maanden met elkaar in de clinch over de bewaking voor het Nollestrand. ‘De argumenten van het waterschap zijn onjuist’, schreef het Vlissingse college van burgemeester en wethouders donderdag in een brief aan de gemeenteraad. ‘Wij hebben nog niet de behoefte de zaak op scherp te zetten. Wel moeten de verantwoordelijkheden glashelder blijven.’ Vlissingen vraag het schap hoe zij bezoekers van het Nollestrand duidelijk maakt hoe de bewaking plaatsvindt en waar strandgangers klachten kunnen melden. Omdat b&w nog met Scheldestromen in gesprek zijn, besloten zij bij wijze van zaakwaarneming beperkte strandbewaking à 500 euro per dag te regelen, staat in de brief. Het college vindt dat de gemeente deze kosten vergoed moet krijgen. ‘Na afloop van het strandseizoen sturen wij het waterschap een rekening.’ [l]