Gortdroge fietspaden zorgen voor gevaarlijke situaties

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen waarschuwt fietsers. Door de droogte kunnen tegels van fietspaden omhoog komen of losraken. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Op haar informatiepagina zegt ze dat de waarschuwing met name geldt voor het fietspad vanaf het treinstation naar de Prins Hendrikkade en voor de President Rooseveltlaan. Over deze paden heeft ze al meerdere klachten van inwoners gekregen.

Medewerkers van de gemeente lopen momenteel alle fietspaden in de stad en dorpen na. Als het nodig is, voeren ze reparaties uit. Een aantal regenbuien zou de problemen ook oplossen, maar het KNMI ziet voorlopig geen einde komen aan de periode van droogte. Mede daarom spuit een waterwagen de komende tijd in ieder geval de paden naar de Prins Hendrikweg en in de President Rooseveltlaan nat. Als het droog blijft bestaat zelfs de kans dat Vlissingen een deel van haar fietspaden sluit.

De gemeente roept inwoners en toeristen op voorzichtig te zijn. Ook vraagt ze het te melden als mensen tegels los zien liggen of stukken omhoog zien komen.

Formulier

Dat kan via het meldformulier op de website www.vlissingen.nl, maar ook via de gratis app Mijngemeente. Iedereen kan deze app gratis downloaden op zijn of haar smartphone of tablet. Gebruikers kunnen een afbeelding meesturen. Verder is het mogelijk dat mensen de QR-codes scannen op meerdere objecten in de stad.

De gemeente belooft dat elke melding binnen twee dagen is beoordeeld en bij acuut gevaar afgehandeld. Mensen krijgen binnen twee weken te horen wat er met hun melding is gedaan.

Millimeter

Het KNMI liet vorige week weten dat juli een extreem droge maand is geweest. Er viel gemiddeld slechts tien millimeter regen. Ook voor deze week worden nog geen regenperioden verwacht.[l]