De tienduizenden bezoekers van Rescue Vlissingen kunnen onder meer genieten van The Global Stars.
De tienduizenden bezoekers van Rescue Vlissingen kunnen onder meer genieten van The Global Stars. Foto: Rescue Vlissingen

Pendeldienst naar Rescue

VLISSINGEN - De organisatie van Rescue Vlissingen raadt mensen aan met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Het hulpverleningsevenement vindt volgende week woensdag (15 augustus) plaats op de boulevards in Vlissingen.

VAN ONZE REDACTIE

De organisatie rekent op tienduizenden bezoekers. Om hen allemaal snel en veilig naar het evenemententerrein te krijgen werkt Rescue Vlissingen samen met vervoersbedrijf Connexxion.

Er is een zogenoemde parkeer- en pendelregeling voor bezoekers die met de auto komen via de A58. Zij kunnen hun auto (gratis) kwijt op de Veerhavenweg in Vlissingen. Vanaf daar kunnen ze, net als de treinreizigers en mensen die met de fastferry komen, met de pendelbus naar de boulevard. Er rijdt elke tien minuten een pendelbus vanaf de voorkant van het station. Een retourticket kost vier euro. Zowel pinnen als contant betalen is mogelijk. “We willen als organisatie dat iedereen comfortabel het evenement kan bezoeken”, zegt woordvoerder Dennis Castel. “Daarom hebben we de samenwerking gezocht met Connexxion. We zijn er van overtuigd dat bezoekers niet meer uren naar een parkeerplek hoeven te zoeken, maar makkelijk kunnen parkeren.”

De organisatie moedigt mensen ook aan met de fiets te komen. Er zijn meerdere fietsparkeerplaatsen in de stad ingericht.

Hoogtepunt

Rescue Vlissingen vindt woensdag plaats op de boulevard in Vlissingen. Het is de 11e editie van het tweejaarlijkse evenement. Tijdens de dag vinden er spectaculaire demonstraties plaats, geven hulpverleners informatie over hun werk en kunnen bezoekers allerlei voer-, vaar- en vliegtuigen bewonderen. Een van de hoogtepunten is een demonstratie van een Brits vliegdemoteam: The Global Stars.

e komst van een supercar van de Italiaanse politie en een F16 van de Koninklijke Luchtmacht zullen ook voor veel bekijks zorgen, al zal de F16 niet de lucht ingaan.[l]