Agenda van 15-8-2018/23-8-2018

Agenda

Vrijdag 17 augustus

Orgelconcert

12:00 | Sint Jacobskerk

Vrijdag 17 augustus orgelbespeling in de Sint Jacobskerk, door de jonge organist Vincent de Ridder. Het concert begint om 12 uur, de toegang is vrij. Op het programma staan werken van Bach en Buxtehude. Ook zal Vincent improviseren op een gegeven thema.

Openstelling O.L.Vrouwekerk

14:00 | O.L.Vrouwekerk

De Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel (achter het stadhuis) in Vlissingen is gedurende de zomer maanden geopend op de vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur voor bezoekers. De kerk heeft een mooi interieur van 1913 en is in het bezit van prachtige glas en lood ramen. Er is een stilte ruimte voor gebed en overweging. Er zijn vrijwilligers aanwezig die uitleg kunnen geven over de geschiedenis van het gebouw.

Zomerconcert

20:00 | Oude Dorpskerk

Op vrijdag 17 augustus is er om 20.00 uur een zomerconcert in de De Open Haven, oude dorpskerk (Oranjeplein 2) te Oost-Souburg. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. De musici hebben een prachtig programma samengesteld. Zo spelen ze onder andere een vrolijke 'tambourin' en een Russisch Zigeunerlied. Ook ontbreken uiteraard gevoelige melodieën in het programma niet. Vader en zoon Magré verzorgen samen ook nog enkele nummers vierhandig samen op de piano. De pianist geeft tevens een eigen improvisatie op de vleugel van bekende melodieën en Erica speelt op haar nieuwe piccolo. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD te presenteren. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525-685413 of www.wimmagre.nl.

Zaterdag 18 augustus

Garageverkoop

10:00 | Stichting dierenasiel Walcheren

Garageverkoop: zaterdag 18 augustus houdt het Walcherse Dierenasiel een grote garageverkoop aan de Maanweg 5 te Vlissingen. Aanvang 10.00 uur tot 15.00 uur. Zoals bij elke rommelmarkt zullen de normale hebbedingetjes en huis- / tuin spullen te koop zijn. Ook zijn er veel 2e hands dierenspullen te koop. Op deze rommelmarktdag is het geen open dag. De gehele opbrengst is natuurlijk ten bate van alle dieren in het Walchers dierenasiel.

Duin/strandtocht

8:30 | Kanovijver

Duin/strandtocht: De laatste duin en strandtocht van 2018 van wsv de Vrolijke Tippelaars wordt gehouden op 18 augustus. Er kan gewandeld worden over 5,10,15, 20 en 30 km. Start 8.30u vanaf de Kanovijver. We wandelen over strand en duinen, de 30 kilometer loopt tot Westkapelle, de 20 kilometer slaat af bij Zoutelande, de 15 kilometer houdt het vol tot Valkenisse en de korte afstanden gaan tussentijds terug richting Vlissingen. Het is een goede training voor de wandelmarathon en iedereen kan meelopen. Startbureau is de Kanovijver, Burg. van Woederenlaan, Vlissingen. Voor nadere informatie: wsvdvt@zeelandnet.nl