POV wil fijne weten van verhuisplannen tennisclubs

VLISSINGEN - Pim Kraan van Perspectief op Vlissingen (POV) wil weten wat er waar is van de geruchten over het verplaatsen van de tennisbanen aan de Van Woelderenlaan en Zwanenburgseweg in Vlissingen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Hij zegt daarover steeds meer berichten binnen te krijgen. De tennisverenigingen LTC De Schelde en LTC DOS maken gebruik van de parken en Tennis Organisatie Zuidwest (TOZ) geeft tennislessen op de banen.

Pim Kraan wil van het college van burgemeester en wethouders weten of zij in gesprek is met de gemeente over een verhuizing.

Ook vraagt hij zich af welke financiële gevolgen dat zou hebben en of er al plannen voor herbestemming zijn voor de locaties, die beide op een steenworp afstand van de duinen liggen. Vooral de locatie van DOS is een bijzondere met het oog op de omstreden bouwplannen in het Nollebos. Het sportpark ligt dicht bij de sauna en de kanovijver, de twee ondernemingen die willen uitbreiden.

Groen

Kraan vraagt of het college kan garanderen dat het een groen gebied wordt als de tennisvereniging verdwijnt. “Een voor de hand liggende nieuwe locatie is de sportboulevard op Vrijburg”, oppert het gemeenteraadslid.

Het sportpark op de grens van Vlissingen en Middelburg is nu het onderkomen van atletiekvereniging Dynamica en Hockeyvereniging Walcheren. “Middelburg zou ook oren kunnen hebben naar een samenwerking. Neemt u dat mee?” Kraan hoopt snel antwoorden te krijgen van het college van burgemeester en wethouders. “Zodat we dit niet in de wandelgangen, maar in de raadszaal te horen krijgen.”

Banen

Het tennispark van DOS aan de Zwaneburgseweg heeft vier gravelbanen en twee winterbanen. Het onderkomen van De Schelde, dat naast camping De Nolle is te vinden, is met zeven banen net iets groter.[l]