Het Zeeuws Orkest olv chef-dirigent Ivan Meylemans
Het Zeeuws Orkest olv chef-dirigent Ivan Meylemans Hans Colijn

Vrij toegankelijke repetitie Het Zeeuws Orkest

VLISSINGEN - Voorafgaand aan de Najaarsconcertserie van Het Zeeuws Orkest is traditiegetrouw de generale repetitie voor het publiek vrij toegankelijk. De openbare repetitie onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans is op zaterdagmiddag 1 september vanaf 14.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14 in Middelburg. Het publiek is vrij te komen en te gaan wanneer men wil, mits er stilte in acht genomen wordt.

Een openbare repetitie is een goede gelegenheid om eens ongedwongen kennis te maken met klassieke muziek, een voorproefje te krijgen van het concert of om eens te zien hoe een repetitie verloopt. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Het Zeeuws Orkest repeteert deze middag Stsjedrin – Nauthy Limericks en Eisenga – The Wall Symphony (geïnspireerd op The Wall van Pink Floyd. Overige stukken tijdens de concerten: Sjostakovitsj – Jazz Suite II en Tahiti Trot (Tea fort wo).

De concerten vinden plaats op: za 8 sept. 20.00 uur Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent (in samenwerking met het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen), do 13 sept. 20.15 uur St. Jacobskerk te Vlissingen en za 13 okt. 20.00 uur Theater de Mythe te Goes.

Voor kaarten/info: Bureau HZO (ma t/m do 9.00-12.00 uur), tel. 0118-628204, www.zeeuwsorkest.nl , reserveren@zeeuwsorkest.nl

De Mythe Goes: 0113-213213, www.zeelandtheaters.nl

St. Jacobskerk Vlissingen: De Drvkkery, Markt 51 te Middelburg en Boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5 te Vlissingen (tijdens openingstijden). [l]