Organist Janno den Engelsman.
Organist Janno den Engelsman. den Engelsman

Orgelconcert sint jacobskerk

VLISSINGEN - Komende vrijdag, 31 augustus, is het laatste zomerorgelconcert van dit seizoen. Het wordt gegeven door Janno den Engelsman en begint om 12 uur. De kerk is vrij toegankelijk. bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zowel het koororgel als het grote orgel zullen worden bespeeld, in een afwisselend programma met werken van Bach, Homilius, Mozart, Dubois en Mushel.

Janno den Engelsman studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Na deze studie volgde hij privé-lessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna (It). Hij won prijzen op orgelconcoursen in Leiden (1996) en Nijmegen (2002). In 2006 werd hem voor zijn muzikale werkzaamheden de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren toegekend. Na het behalen van het Master-diploma in 2007 aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, volgde hij aanvullende beiaardcursussen bij Geert D'hollander. Als organist, beiaardier en basso-continuo speler is hij actief in binnen- en buitenland. Sinds 2013 is hij dirigent van kamerkoor Sasso Montanari. Hij is organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en daarmee bespeler van het monumentale Ibach-orgel. Zijn CD-opname van dit orgel werd door de pers lovend ontvangen.

Janno den Engelsman is stadsbeiaardier van Middelburg, Bergen op Zoom en Zierikzee.