Vlnr: Kirsten Walraven, Tom van Gils, Tristan Kloet en Jasmijn Walraven.
Vlnr: Kirsten Walraven, Tom van Gils, Tristan Kloet en Jasmijn Walraven. E.Walraven

Souburgse zwemsters zegevieren in Zierikzee

OOST-SOUBURG - De uit Oost-Souburg afkomstige zwemsters Kirsten en Jasmijn Walraven zegevierden afgelopen zaterdag in Zierikzee bij de zwemprestatietocht die werd georganiseerd tijdens de havendagen.

De zwemprestatietocht van 2 kilometer werd bij heren gewonnen door Tom van Gils uit Zierikzee in 29.20 minuten. De uit Kloetinge afkomstige zwemmer Tristan Kloet won bij de heren onder de 18 jaar in 26.51 minuten en werd daarmee overall winnaar. Bij de dames werd de Oostsouburgse Kirsten Walraven winnares in 28.42 minuten, haar zus Jasmijn werd bij de meisjes onder de 18 winnares in een tijd van 35.21 minuten. Beide Souburgse zwemsters zwemmen al jaren voor de zwem en poloclub 'De Zeeuwse Kust' die komende zondag (2 september) de 47ste Kanaalrace organiseert.

Op het programma van die dag staan verschillende zwemwedstrijden van 250 meter tot en met 5 kilometer. Start en finish van de wedstrijden is aan de oude PZEM-kade. De eerste wedstrijd start die dag om 11:00 uur en aan het eind van de middag zal tijdens de prijsuitreiking tevens de bekers uitgereikt worden voor het Zeeuws Open Water Klassement. Zelf meezwemmen met de Kanaalrace kan die dag ook tijdens de prestatietochten. Om 13:00 uur start de 1000 meter prestatietocht voor zwemmers van 12 jaar en ouder en om 16:20 uur start de prestatietocht van 250 en 500 meter. Inschrijven voor de prestatietocht kan op de dag zelf vanaf 11:00 uur bij de informatiestand aan de oude PZEM-kade.[l]