Middelkamp Podium Cat 3
Middelkamp Podium Cat 3 Mullaert

Middelkamp sterk in Bergen op Zoom

VLISSINGEN - In Bergen op Zoom werd zondag het wielercriterium van De Gedemptehaven verreden. Op een uitdagende ondergrond van klinkers, asfalt, drempels, putdeksels en een klim, werd er in de smalle straten gestreden om de ereplaatsen. Deze altijd mooie ronde is voor veel jeugdrenners de eerste krachtmeting na de vakantie. Met nog een handvol wedstrijden te gaan voordat het wegseizoen teneinde loopt, was iedereen gebrand op een goede klassering. Er werd daarom flink gekoerst in de straten van de Brabantse stad.

Om 12u werden de eerste deelnemers weggeschoten door oud wereld kampioene (1975) Tineke Fopma. Met wijze woorden als “rustig beginnen” werden de rennertjes nog geïnstrueerd. Echter de coureurs in wording schoten als vlooien van de startlijn om vol gas hun ronden af te werken. In Cat 2 troffen we Sven Wisse en Mats Slabbekoorn aan. Sven wist voorin het peloton te blijven en reed naar een knappe 4e plaats. Mats moest nog wat wennen aan het hoge tempo maar compenseerde dit met volharding. Mats werd beloond voor zijn inzet en mocht mee op het podium en ontving de aanmoedingsprijs voor zijn 12e plaats. In cat 3 een aantal middelkampers met grote plannen. Maike Tazelaar kneep er vroeg in de wedstrijd van tussen en reed indrukwekkende wijze solo naar de winst. In het achtervolgende peloton wist Sam Mullaert 2 ronden voor het eind te ontsnappen en pakte het zilver. Megan Arens liet zien dat zij de snelste dame was van het gaf haar driekleur glans en won de sprint voor de laatste podium plaats. Bjorn Hoogerheide moest op zijn tanden bijten maar wist zich als 18e te klasseren en ontving eveneens de aanmoedingsprijs. Met een volledig Middelkamp Podium was dit een mooi resultaat. In Cat 4 ook een aantal kleppers, Nick Wisse bleef lang bij koploper in het wiel en pakte een mooie 4e plaats. Dennis Polfliet en Teun Paaimans zaten in de achtervolgende groep en plaatste verschillende aanvallen. Dennis werd 7e en Teun nipt 8e. Jens Slabbekoorn reed een eigen wedstrijd en kwam als 14e over de streep. Senne Remijn ging er half koers vandoor met een andere renner in Cat 5. Ronde na ronde voerde Senna het tempo aan om het peloton voor te blijven. Met een half wiel won zijn medevluchter de sprint voor de winst. Phillip van den Kieboom en Renzo Moretti bleven het tempo hoog houden in het peloton en werden 6e en 8e. In cat 6 reed Firn Arens een knappe wedstrijd in het sterke peloton en werd 5e, Rosita Rijnhout 12e en Mees de Vos 16e. In het sluitstuk van de dag zorgen Pierre van de Kieboom een Marijn Wiskerke voor een 12e en 13e plaats in Cat 7.

Wedstrijd in Maassluis

Een dag eerder reed de Wemeldingse Mart van Cadsand, Cat 3, een wedstrijd in Maassluis. Op de wielerbaan van RCMD De Coureur wist het gat naar een kleine kopgroep dicht te rijden en kon daarna mee sprinten met het peloton. Hij werd als 9e geklasseerd.[l]