Agenda van 29-8-2018/8-9-2018

AGENDA

Vrijdag 31 augustus

Openstelling O.L.Vrouwekerk

14:00 | O.L.Vrouwekerk

De Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel (achter het stadhuis) in Vlissingen is gedurende de zomer maanden geopend op de vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur voor bezoekers. De kerk heeft een mooi interieur van 1913 en is in het bezit van prachtige glas en lood ramen. Er is een stilte ruimte voor gebed en overweging. Er zijn vrijwilligers aanwezig die uitleg kunnen geven over de geschiedenis van het gebouw.

Gelukszoekers

19:30 | Wijkcentrum De Burgerij

Een verhaal over oordeel en rekeningen die vereffend worden. Over liefde en levenslust. Over een vlucht naar voren. Over een zoektocht naar vrijheid en geluk. Een nieuw begin. Op de kade. Kop van Zuid, mei 1950. Deze één uur durende solovoorstelling wordt gespeeld door Barbara Kouwijzer in Wijkcentrum De Burgerij in Paauwenburg op vrijdag 31 augustus om 19.30 uur. Kaarten bestellen bij wijkcentrumdeburgerij@gmail.com.

Zaterdag 1 september

Muzikale rommelmarkt

9:00 |

Zaterdag 1 september houdt stichting Vrienden van Koninklijke Harmonie "Ons Genoegen" een rommelmarkt. In de oude repetitieruimte aan de Ridderspoorlaan wordt voor de laatste keer het licht aan gedaan om de opgehaalde spullen aan de man te brengen. Er is in de afgelopen maanden een mooie verzameling van boeken, huisraad, elektro, meubels en speelgoed opgehaald waardoor er voor ieder wat wils zal zijn. En als u na deze rommelmarkt nog niet gevonden hebt wat u zoekt, kunt u verder gaan op de rommelroute in dezelfde wijk!

Rommelmarkt

9:00 | KHOG

Muzikale rommelmarkt: Zaterdag 1 september houdt de Stichting Vrienden van Ons Genoegen een muzikale rommelmarkt van 9.00 tot 12.00 in het voormalige repetitielokaal van de muziekvereniging aan de Ridderspoorbaan nr. 2 in Vlissingen. In de afgelopen maanden is er weer mooie spullen aan de vereniging gedoneerd waardoor iedere koper iets zal kunnen vinden. Zo is er een groot aanbod van boeken, huisraad en electronica, maar ook speelgoed, curosia en meubelen. Met de opbrengst ondersteunt de Stichting Vrienden van de KHOG het Harmonieorkest, de (Jeugd)Deltaband en het leerlingenorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen o.a. in de kosten van het onderhoud en de aanschaf van een nieuwe repetitie ruimte.

Rommelmarkt Souburg Noord

10:00 | Meiveld

Op 1 september wordt er weer een gezellige rommelmarkt georganiseerd op en rond het Meiveld (Souburg noord) in Oost-Souburg. De markt begint om 10.00 uur en zal duren tot 16.00 uur. Op deze dag worden weer diverse spullen aangeboden in de vorm van huisraad, tweedehands kleding, boeken, speelgoed en meer. Ook is er speelgelegenheid voor kinderen en kan er iets te eten en te drinken gekocht worden. Meer informatie via: rommelmarktsouburgnoord@gmail.com.

Zondag 2 september

Openingsconcert

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

Het openingsconcert op 2 september wordt gegeven door een van Nederlands meest succesvolle jonge pianisten: Nicolas van Poucke. Hij brengt een programma dat bestaat uit een van de hoogtepunt uit Bachs oeuvre, partita nr.2 en werken van de pianocomponist bij uitstek: Frédéric Chopin. Pakhuizen van het muZEEum, Nieuwendijk 11. Entree, inclusief gratis koffie en thee en museumbezoek.