Wie wint de Frans Naereboutprijs?

VLISSINGEN - In de Sint Jacobskerk in Vlissingen vindt op 7 december de uitreiking van de tweejaarlijkse vrijwilligersonderscheiding de Frans Naereboutprijs plaats. Wie een bijzondere vrijwilliger kent, kan deze persoon nog tot vrijdag 7 september voordragen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Met de uitreiking van de Frans Naereboutprijs zet de gemeente Vlissingen vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties in het zonnetje, als dank voor hun bijzondere vrijwilligerswerk. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën. De winnende organisatie ontvangt een wisselbeker en 500 euro. De vrijwilligersprijs is een oorkonde en speciaal ontworpen gouden speldje. De aanmoedigingsprijs is een bedrag van 250 euro. De winnaar bepaalt aan welk doel het geld wordt besteed.

Sterfjaar
In 2018 is de uitreiking van de prijs extra bijzonder, omdat dit het 200e sterfjaar is van Frans Naerebout. Daardoor vinden er gedurende het jaar verschillende activiteiten plaats ter nagedachtenis aan Naerebout. Deze Vlissingse visser en loods van de VOC verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder van vele schipbreukelingen.

Aanmelden

Iedereen kan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aanmelden via de website van het Vrijwilligerspunt Vlissingen. Een jury bepaalt uiteindelijk de winnaars. [l]