Wethouder wil onrust over accommodaties wegnemen

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse wil nogmaals praten met gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties om onrust weg te nemen. "Niemand zit straks zonder dak boven zijn hoofd", stelt Reijnierse.

DOOR BRITTA JANSSEN

De gemeente Vlissingen werkt aan een plan om fors te bezuinigen op haar accommodaties en dat roept her en der onrust op, erkent wethouder Reijnierse.
Vlissingen liet onderzoeksbureau Newae uitzoeken hoe de gemeente geld kan besparen en het bureau concludeerde vorig jaar dat de gemeente 1,5 miljoen euro kan bezuinigen als ze 60 van haar 76 accommodaties afstoot. Concrete maatregelen laten nog op zich wachten. Daarmee blijft de toekomst voor de sportverenigingen onduidelijk. Dat komt onder meer doordat de gevolgen van de Artikel 12-status nog zijn beslag moeten krijgen voor het accommodatiebeleid. "Maar de gemeenteraad heeft besloten dat niemand zonder dak boven zijn hoofd komt te zitten."
Newae berekende dat het voor de gemeente Vlissingen het meest efficiƫnt is om 60 accommodaties af te stoten en vier nieuwe accommodaties voor verschillend gebruik te bouwen. Het is nog niet zeker dat de gemeente dit ook gaat doen. "Er zou maanden geleden al duidelijkheid zijn over de concrete maatregelen, maar we hebben nog een paar maanden nodig." De gemeenteraad van Vlissingen behandelt het onderwerp donderdag.[l]