AGENDA

Donderdag 13 september

The Wall - Het Zeeuws Orkest

20:15 | Sint Jacobskerk

Programmeren is voor een orkest net zoiets als de kok die een menu samenstelt. Er springt iets uit maar het hele menu moet evenwichtig samengesteld worden. Dit najaar is het hoofdgerecht "The Wall Symphony" van Douwe Eisenga. Een symfonie geïnspireerd op The Wall van Pink Floyd. Het voorgerecht bestaat uit stukken van Sjtsjedrin (Naughty Limericks) en Sjostakovitsj (Jazz Suite II en Tahiti Trot). De wals die het orkest van Rieu bekend gemaakt heeft, kent u zeker. Maar wist u ook dat die van Sjostakovitsj is? Deze overbekende wals is het 6e deel in de Jazz-Suite Nr. 2 van Sjostakovitsj. U geniet van de genialiteit en het gevoel voor humor van de componist, dat hierin sterk tot uiting komt. Orkest o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans. Info/kaarten: www.zeeuwsorkest.nl

Zaterdag 15 september

Avondrommelroute Oost-Souburg

14:00 |

Op zaterdag 15 september is de vierde Rommelroute Oost-Souburg. Dit keer is de rommelroute van 14.00 tot 22.00 uur door het gehele dorp. Diverse activiteiten, hapjes/drankjes en natuurlijk rommelmarktspullen worden er die dag aangeboden. Ook zijn er rust/ehbopunten en toiletmogelijkheden. Er is zelfs gelegenheid om wijn van het vat, verse mosterd, azijn en balsamico te proeven. Diverse buren maken er een straatfeest van. Deelnemers kunnen zich inschrijven via https://www.zeelandnet.nl/communities/route-oost-souburg. Deze link staat ook op de facebookpagina. Voor vragen: rommelroute@Zeelandnet.nl.

Zondag 16 september

Smartlappen meezingfestiviteit

14:00 | Bellamypark

Zondag 16 september optreden van smartlappen-levensliederenkoor Scharretjoe. Toegang gratis, meezingen mag, tijd van het optreden 14.00, 15.00 uur en 16.00 uur. Plaats: Café de Concurrent, Belamypark te Vlissingen. Het is een buiten optreden. Wij kunnen nog mannen stemmen gebruiken en dames die tweede stem zingen zijn welkom op ons koor.

Oecumenische Vredesdienst

10:00 | O.L.Vrouwekerk

Zondag 16 september zal er de jaarlijkse oecumenische Vredesdienst zijn in het kader van de Vredesweek, die van 15 t/m 23 september gehouden wordt. In Vlissingen begint deze week op zaterdag 15 september met de onthulling van de Wereld Vredesvlam aan het Bellamypark. De kerkdienst heeft het thema "Generaties voor vrede". In deze dienst zal het jeugdkoor van het Apostolisch Genootschap o.l.v. Gerda Ludikhuize de toon zetten. Lisanne Riddersma zal het gedicht 'Verzet' van Sietse Wijnsma voordragen. Liturg is pastor Ed Visser en de preek verzorgt predikant Pim Steenbergen. Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk, Singel 106, 10.00 uur.

Maandag 17 september

Filmavond in 'De Herberg'

19:30 | De Herberg

Op maandag 17 september bent u van harte welkom in De Herberg om te kijken naar de documentairefilm "Young at Heart". Het waargebeurde verhaal gaat over de laatste repetitieweken van het koor "Young at Heart" waarvan de gemiddelde leeftijd 81 jaar is. De filmavond begint om 19.30 uur in De Herberg. Na afloop is er ruimte voor een gesprek. De toegang is gratis. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.