De hockeyers prima weer voor hun wedstrijd. FOTO ANNET EEKMAN
De hockeyers prima weer voor hun wedstrijd. FOTO ANNET EEKMAN Foto: ANNET EEKMAN

Rolstoelhockeyen op een zonnig Bellamypark

VLISSINGEN - Sportclub Gehandicapten Beveland hield zaterdagmiddag een geslaagde kennismakingsmiddag met rolstoelhockey op het Bellamypark in Vlissingen.

DOOR BRITTA JANSSEN


Wie de rolstoelsport altijd al wel eens wilde uitproberen kon zaterdag het rolstoelhockey ontdekken. Op het Bellamypark gaven de rolstoelhockeyers van Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) een demonstratie van hun sport.

'Veel voorbijgangers
speelden mee'

Maar het bleef niet alleen bij kijken. Naast de demonstratie kreeg het publiek ook de mogelijkheid om zelf in de rolstoel mee te sporten. Rond de vijftien rolstoelen stonden klaar, zodat voorbijgangers met én zonder beperking konden ervaren hoe het is om te rolstoelhockeyen. Een damesploeg van Hockeyclub Walcheren was ook aanwezig tijdens de clinic en mocht ervaren hoe het is om hockey vanuit de rolstoel te spelen. "Het was een leuke middag met veel voorbijgangers die meespeelden", laat de Vlissingse Inge Caljouw, secretaris van de SGB weten. "Hopelijk levert het onze club ook nieuwe leden op."

Ledenwerfactie
De SGB hield zaterdag ook een ledenwerfactie in Vlissingen. De hockeyers in de elektrisch aangedreven rolstoelen kunnen maar net aan twee teams vormen in de regionale competitie, aldus Caljouw. "Reservespelers zijn er niet. Twee teams in de competitie is voor de doorstroming van spelers zeer belangrijk. Nieuwe E-hockeyleden zijn daarom meer dan welkom bij de vereniging." De handbewogen rolstoelhockeyers is een gezondere tak van de SGB op het moment, want daar zijn wel voldoende spelers.


Materialenkar
Dankzij de inzet van sponsoren beschikt de Sportclub Gehandicapten Beveland sinds kort ook over een nieuwe materialenkar. Die is vorige week officieel overhandigd aan de vereniging.

'Reservespelers
zijn er niet'

"Deze materialenkar is gesponsord door marktkoopman Peter van Vliet. Rolstoelhockeyers van de SGB hielpen jus d’orange inschenken tijdens de Zeeuwse Fietsvierdaagse bij de stempelpost van Van Vliet deze zomer. De marktkoopman sponsorde de SGB met 388 euro. Marco Nieuwenhuyzen van Multiteqs laste de materialenkar gratis en deed zodoende ook een duit in het zakje."


Vier
De SGB is een sportvereniging opgericht door en voor mensen met een lichamelijke beperking. De club biedt vier sporten aan: rolstoeldansen, tafeltennis, zwemmen en rolstoelhockey (zowel handbewogen hockey als met elektrisch aangedreven rolstoelen).

Competitiedag

De SGB houdt regelmatig speciale ontmoetingen in de regio om haar naamsbekendheid te vergroten. "Op zaterdag 3 november hebben we een competitiedag in Goes voor hockeyers uit heel Nederland."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Sportclub Gehandicapten Beveland op de website
www.vrijwilligerspuntgoes.nl. [l]