Frans Naereboutjaar brengt nieuw cultureel aanbod

VLISSINGEN – De Stichting Frans Naerebout Culturele Activiteiten wil de komende jaren het cultuuraanbod voor Vlissingse Basisscholen uitbreiden en bundelen. Het Frans Naereboutjaar is het startpunt. Vanaf 22 september worden er verschillende culturele activiteiten georganiseerd, waaronder een leuke tentoonstelling in MuZEEum.

Op 22 september zijn er bij en in het MuZEEum diverse activiteiten, waaronder een leuke tentoonstelling en een optreden van het Scheldeloodsenkoor met Frans Naereboutkoor onder leiding van Sjef Hermans. De rondleiding bestaat uit een inleidend spel, een speurtocht met als thema Frans Naerebout en een afsluitende creatieve activiteit.

Daarnaast zal scholenproject Naerebout van start gaan. Dit scholenproject is een samenwerking van de stichting MuZEEum en Kunsteducatie Walcheren. Het scholenproject bestaat uit verschillende basisschoolactiviteiten die allemaal gekoppeld zijn aan Frans Naerebout. Deze zullen verzorgd worden door Agnes den Hartogh en Christian Godschalk.

Elk jaar opnieuw zijn er culturele gebeurtenissen waar Vlissingse basisschoolleerlingen te weinig van "mee" krijgen. Dat komt niet door een gebrek aan belangstelling, maar door een gemis aan een culturele infrastructuur in onze gemeente. Scholen plannen hun onderwijsprogramma in mei voor het komende jaar. Culturele instellingen doen dat op een nog later moment. Daardoor ontstaat een versnipperd landschap van activiteiten.

Na overleg met en met instemming van culturele partners in Vlissingen (MuZEEum, KEW, Archief en ZB) en diverse scholen is besloten om een kleine regiegroep in het leven te roepen die voor de komende jaren het culturele landschap in beeld brengt en de culturele instellingen prikkelt tot samenwerking en afstemming om tijdig met een stevig aanbod te komen voor het basisonderwijs. De culturele instellingen zorgen grotendeels voor het aanbod en Stichting Frans Naerebout Culturele Activiteiten voor de regie, continuïteit en eventueel ontbrekend aanbod. [l]