Een impressie van nieuwbouwwijk De Vesting. ILLUSTRATIE VLISSINGSE ONTWIKKELINGS GROEP
Een impressie van nieuwbouwwijk De Vesting. ILLUSTRATIE VLISSINGSE ONTWIKKELINGS GROEP Foto: Vlissingse Ontwikkelings Groep

Genoeg keuze op tweede woningbeurs

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen organiseert zaterdag voor de tweede keer een woningbeurs in de Timmerfabriek. De eerste editie was een doorslaand succes. De gemeente hoopt dit keer net zoveel mensen te verwelkomen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Woningzoekenden en belangstellenden zijn welkom in de Timmerfabriek tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Vorig jaar was er vooral belangstelling voor de projecten op het Scheldekwartier. Toen waren echter nog maar weinig plannen in de fase van uitvoering. Nu is dat anders. Een deel is in de verkoop.

Vesting

De Vesting is daarvan een voorbeeld. Wie een huis in dat project in Scheldekwartier-Noord wil kopen moet zaterdag zeker komen. Het startschot voor de verkoop wordt tijdens de beurs gegeven. De Vesting bestaat uit 43 eengezinswoningen met een tuin en drie appartementen. De toekomstige bewoners kijken uit op de Singel en het nog aan te leggen centrale park in het Scheldekwartier.

De naam De Vesting stamt uit het verleden. In het gebied lag vroeger het Glacis, een flauw aflopend terrein dat kon worden beschoten vanaf de vesting en beschutting. Het Glacis lag in de vestinggracht en was een belangrijk onderdeel van de verdediging.

Ketelmakerij

De verkoop van de Ketelmakerij is al in juni begonnen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan voor het deelgebied deze week vastgesteld. Tegen het ontwerp was slechts één bezwaar ingediend. Middelburg wilde weten of er wel behoefte was aan het type woningen. De eengezins- en kadewoningen en appartementen verrijzen naast de Machinefabriek, aan het water van het Dok.

Er gaan dit najaar veel eerste palen de grond in op het Scheldekwartier, zegt de gemeente Vlissingen. Er wordt onder meer een begin gemaakt met de Kop van het Dok van WVO Zorg, Broederband (tussen de door te trekken Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat) en de bijna honderd meter hoge Zeelandtoren.

Dokbrug

Tegelijkertijd gaat Vlissingen door met het herstel van de kades, komt er een nieuwe Dokbrug en moeten de Timmerfabriek en Machinefabriek eindelijk een bestemming krijgen. Naast alle activiteiten op het Scheldekwartier wordt er op meer plaatsen gebouwd in de gemeente.

Oost-Souburg

Bezoekers kunnen zich bijvoorbeeld ook laten informeren over de projecten Valkhof, Kroonjuweel, Vlugtenburg en Kromwegesingel in Oost-Souburg en Claverveld, Lammerenburgweg, Sea and City, Hof van Berlage en het plan voor de Walstraat 't Gat in Vlissingen.[l]