Kinderen groep 4-5 van Het Kompas in actie tijdens de zweminstuif.
Kinderen groep 4-5 van Het Kompas in actie tijdens de zweminstuif. Martijn Blommaert

Zweminstuif leerlingen Het Kompas

OOST-SOUBURG - Ruim 100 leerlingen uit de groepen 4 en 5 van basisschool Het Kompas uit Oost-Souburg hebben eind september vol enthousiasme deel genomen aan de zweminstuif in het Vrijburgbad.

De zweminstuif maakt onderdeel uit van het Sportimpulsproject 'Vlissingen aan- en in het water'. Een twee jaar durend project (eindigend op 1 november), waarbij Bewegingsplein Westduin de initiator is en waarbij een 8 tal basisscholen (met in totaal ruim 750 leerlingen) uit de gemeente Vlissingen, hebben deelgenomen met als doel kennismaking met de zwemsporten als opstap naar het verder zwemmen in verenigingsverband in de zwemsportverenigingen DZK en Van Dixhoornbrigade.

Leerlingen die nog onvoldoende zwemvaardig en zwemveilig waren kregen tijdens de zweminstuif zwemles. In overleg met Het Kompas wordt deze kinderen een aanbod op maat gedaan, zodat ook zij in een korte tijd hun zwemdiploma A en B kunnen behalen.

Leerlingen in bezit van één of meer zwemdiploma's gingen in circuitvorm aan de slag met de facetten van wedstrijdzwemmen, waterpolo en zwemmend redden.

Na gezamenlijk iets te hebben gegeten en gedronken werd de zweminstuif voor alle leerlingen afgesloten met vrij zwemmen. Na 90 minuten werd de ochtend zwemmen in het Vrijburgbad tot tevredenheid afgesloten.[l]