Echtpaar Trimpe.
Echtpaar Trimpe. Ruben Oreel

Documentaire 'Van verlies kun je niet betalen'

VLISSINGEN - Op 28 oktober om 14.00 uur bent u welkom om de documentaire “Van verlies kun je niet betalen” te bekijken in Uitvaartcentrum De Getijden in Vlissingen. Deze documentaire gaat over loslaten en rouw en vertelt het verhaal van Adrie en Francien Trimpe.

Een echtpaar dat vol passie 65 jaar lang de groentezaak in het Groenewoud in Vlissingen runt en niet van ophouden wil weten. Deze humoristische maar ook zeker aangrijpende documentaire is onderscheiden bij Film by the sea en wordt u aangeboden door Vereniging Yarden Zeeland in samenwerking met Yarden & Slager Uitvaartzorg. De toegang is gratis.

Het verhaal
De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe in de oude binnenstad van Vlissingen bestaat al 65 jaar en is een begrip in de stad. Ze zijn beiden zeer slecht ter been, maar Adrie werkt nog steeds 14 tot 16 uur per dag. Sinds 1957 zijn ze niet meer op vakantie geweest, hard werken is hun credo. Ada, de veel jongere zus van Adrie, werkt dagelijks mee in de winkel. Ze maakt zich zorgen als ze straks drie maanden naar Zuid-Frankrijk gaat. Houden Adrie en Francien het nog vol of zullen ze de winkel moeten sluiten?

Datum en locatie
Uitvaartcentrum De Getijden, Kerklaan 17 te Vlissingen, dinsdag 28 oktober. Inloop 14.00 uur aanvang 14.30 uur. De regisseur van de documentaire, Helge Prinsen zal de middag inleiden en na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hopelijk zijn Adrie en Francien Trimpe zelf ook aanwezig.
Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.yarden.nl/agenda
Voor meer informatie: Simon Slager 06-10970736. [l]