Dag van de Duurzaamheid in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Op zaterdag 27 oktober wordt van 13.30 tot 17.00 uur in de Sint Jacobskerk in Vlissingen een middag georganiseerd over duurzaamheid met het oog op de toekomst van Zeeland.

Willen we de aarde als goede rentmeesters overdragen aan volgende generaties, dan vraagt dat om optimale inzet voor een duurzame toekomst. Daarover zijn politiek en burgers in Nederland het zo langzamerhand wel eens. Maar hoe en in welk tempo? Wie maken straks het verschil? Het doel van deze middag is kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen hoe we in Zeeland het verschil kunnen maken. Zowel in de persoonlijke levenssfeer, als op het niveau van bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Programma
Dr. Ir. Jacob van Berkel, lector Delta Waterpower aan de HZ in Vlissingen zal deze middag inleiden. Aansluitend komt in een forumdiscussie met de zaal de vraag aan de orde:“Hoe wordt Zeeland Duurzaam gemaakt en wat kunnen wij zelf?” Forumleden zijn naast de inleider onder meer: Tom Lievense, docent biologie aan de HZ; Leen Jobse, energieneutraal wonen; Robert Trompetter, Zeeuwse Milieu Federatie en Jan Vroonland, Groene Kerkenactie. Het gesprek wordt geleid door ds. Wout Alserda.
Een inspiratie markt met voorbeelden van duurzame initiatieven in Zeeland biedt onder meer informatie over verschillende vormen van energie transitie, creatief hergebruik en afvalscheiding . Een van de deelnemers aan de markt is Adrie Neufeglise met “Maak onze regio duurzamer”.
Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de volgende workshops 1. Duurzaam verschil maken, door Robert Trompetter van de Zeeuwse Milieu Federatie; 2. Groene kerkenactie, door Jan Vroonland; 3. Bijbel en duurzaamheid, door Jannie Blankenstijn.
Piet Verpoorte verzorgt de muzikale omlijsting.
Vanzelfsprekend zullen biologisch verantwoorde hapjes en drankjes deze middag niet ontbreken!

Symposium
Het symposium is een initiatief van het Sociaal Ethisch Beraad van de Provinciale Raad van Kerken in Zeeland en de Protestantse Gemeente Vlissingen en is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Stichting Steunfonds DISK (www.steunfondsdisk.nl).
De toegang is vrij en iedereen is van harte welkom!
Info: Peter Geene (ZSEB); Anneloes Steglich (DAK, Protestantse Gemeente Vlissingen); e-mail: altsteglich@gmail.com tel. 0627 073657. [l]