AGENDA

Zaterdag 10 november

Oud papier actie

9:00 | Gildeweg

Zaterdag 10 november is er op het AH XL terrein aan de Gildeweg in Vlissingen een oud papier actie in een zeecontainer aldaar op het terrein van 9.00 uur tot 11.00 uur.Deze actie wordt gehouden door de PKN in Vlissingen .De opbrengst zal geheel ten goede komen aan het werk van PKN in Vlissingen

Workshop herfststukjes maken

12:00 | Walstraat 68

Workshop: Op zaterdag 10 november bestaat Walstraat 68 1 jaar. Van 12.00 tot 16.00 uur wordt er een workshop 'herfststukjes maken' gehouden. Iedereen van harte welkom! Toegang gratis.

Concert in St. Jacobskerk

14:30 | Sint Jacobskerk

Het projectkoor van de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland zal op zaterdag 10 november "Petite Messe Solennelle" van G. Rossini uitvoeren in de St. Jacobskerk in Vlissingen. Het concert begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. het koor telt 93 leden en als solisten treden op sopraan Marlotte van 't Hoff, mezzosopraan Boukje van Gelder, tenor Jelle Leistra en bariton David Visser. De begeleiding bestaat uit Rien Balkenende piano en Marien Stouten harmonium. Algehele leiding: Ardjoena Soerjadi. Kaarten te koop bij Primera, Lange Zelke in Vlissingen of via de website: www.rzzn.nl

Lezing Chris de Stoop

16:00 | Boekhandel 't Spui

Chris de Stoop (1958) is auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn werk werd bekroond met vele literaire en journalistieke prijzen. De Stoops nieuwste boek, Wanneer het water breekt, vertelt een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is. Chris zal aan de hand van foto's het verhaal vertellen van één familie, één groep vluchtelingen en één boot. Nadat Margreet al de eer had dit boek omhoog te mogen houden bij DWDD zijn we bijzonder trots dat de schrijver nu naar Vlissingen komt! En tijdens de Week van het Zeeuwse boek nog wel! Op zaterdag 10 november om 16.00u bij Boekhandel 't Spui. Reserveer snel een plaats via info@boekhandelspui.nl of in de boekhandel zelf. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar.

Zondag 11 november

Taizéviering

17:00 | Sint Jacobskerk

Zondagavond 11 november Taizéviering in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Deze viering begint om 17 uur en zal ongeveer drie kwartier duren. Dit is de tweede Taizéviering van dit jaar in deze kerk. De bijeenkomst heeft een open karakter; en iedereen mag komen meevieren. Marjo Schillings (zang), Jos Vogel (piano) en diverse andere musici verlenen medewerking.

Woensdag 14 november

Expositie borduurwerk Willemien Eland

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 6 januari is er borduurwerk van Willemien Eland te zien in De Herberg. Liefde voor borduurwerk is mede ontstaan door in 2000 , het jaar van de textiel, mee te borduren met 243 Zeeuwen aan de langste merklap (125 meter). Hiermee haalden ze het GuinnesBook of Records. De borduurwerken die in De Herberg hangen laten o.a. schilderwerk van Johannes Vermeer, Fabricius en Jan Sluyters zien. Ook de St. Jacobskerk, het Flentrop orgel en een icoon van de heilige Jacobus zijn te bewonderen.