Mountainbiken voor stichting Ride4Kids Zeeland

WESTKAPELLE - ''Samen met jullie trappen wij energiestofwisselingsziekten de wereld uit en zetten onze energie in voor de kinderen die deze energie niet hebben!'' Zaterdag 24 november houdt stichting Ride4Kids Zeeland de tweede editie van de Mountainbike Pepernotentocht. De eerste editie vorig jaar november was een groot succes en stonden er 200 mountainbikers aan de start in Westkapelle. Nu wordt op 400 deelnemers gehoopt.

De vernieuwde route leidt de mountainbikers zoveel mogelijk 'offroad' over de westkant van Walcheren, met weer een tussenstop bij de prachtige 'Oranje Ride4Kids Zeeland Caravan' op de parkeerplaats van de Kanovijver in Vlissingen voor een drankje en een versnapering. Familie en vrienden van de mountainbikers zijn hier natuurlijk ook welkom! Ook bij terugkomst bij Kasteel van Batavia staat er nog iets lekkers op de deelnemers te wachten.

Geen medicijn
Stichting Ride4Kids is opgericht om geld in te zamelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Tot op heden is er nog geen medicijn om kinderen met deze ziekte te behandelen of zelfs te genezen. 70% van deze kinderen wordt niet volwassen. 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag. Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst…en dit is onacceptabel!

Mountainbike Pepernotentocht
Ride4Kids Zeeland probeert met de Mountainbike Pepernotentocht zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de door Ride4Kids georganiseerde 'Pyreneeën Challenge'. Zo zijn ze al een paar jaar bezig met het organiseren van evenementen, zoals spinning- en culi events en fietstochten. Meer informatie over de ziekte en de challenge is te lezen op www.ride4kids.nl. Voor meer informatie over de Mountainbike Pepernotentocht of deelnemen deze tocht, kijk op: https://r4kzld.wordpress.com/

Informatie
Start 09.00 uur - 10.00 uur. Opgave ter plaatse voor aanvang bij Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, 4361 AH, Westkapelle. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan stichting Ride4Kids. Afstanden: 35 & 45 km met tussenstop, geen strand. Bewaakte fietsenstalling en afspuitmogelijkheden. Deelname is op eigen risico. [l]