Drukte na binnenkomst bij de tafel waar de tickets voor de films konden worden afgehaald .
Drukte na binnenkomst bij de tafel waar de tickets voor de films konden worden afgehaald . Lindy Louwerse

Geslaagd filmevent voor mantelzorgers

VLISSINGEN - Met een gulle lach genoten zo'n 450 mantelzorgers van het Mantelzorg Filmevent van Manteling Walcheren in Cine City in Vlissingen. Een gratis event op de landelijke Dag van de Mantelzorg om alle mantelzorgers op Walcheren te bedanken en leuke ontspannen middag te bezorgen.

Glunderend kwamen mantelzorgers over de rode loper Cine City binnen waar ze hun tickets konden halen voor één van de speciaal voor hen geselecteerde films. Na afloop was er een gezellig samen zijn in de Foyer met hapjes en drankjes. Wethouder Els Verhage van Vlissingen uitte haar dankbaarheid jegens alle mantelzorgers, maar benadrukte ook de last die het soms met zich meebrengt.

Meggie Drapers, coördinator van Manteling: "We kunnen terugkijken op een fantastisch evenement. Ik heb heel veel positieve en dankbare reacties gehoord van mantelzorgers. We hebben echt een zorgeloze middag proberen neer te zetten en voor ons gevoel is dat goed gelukt. De ontmoeting van mantelzorgers onderling was erg bijzonder en waardevol om te zien. Dit is voor Manteling de eerste keer dat we voor mantelzorgers zo'n groot evenement organiseren”

Campagne jonge mantelzorgers
Naast de ontspanning, was het voor Manteling ook de aanleiding om hun bewustwordingscampagne te lanceren voor de positie van jonge mantelzorgers. Wethouder Els Verhage van Vlissingen pakte samen met een jonge mantelzorger de eerste steen van de symbolische muur die werd afgebroken in het kader van de campagne 'Bouw geen muur om je heen'. Een oproep van Manteling Walcheren voor de jonge mantelzorgers, die overigens van toepassing is voor iedere mantelzorger.[l]