Camiel Boomsma geeft een concert tijdens ConcertenVlissingen.
Camiel Boomsma geeft een concert tijdens ConcertenVlissingen. Foto:

Expositie borduurwerk Willemien Eland

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 6 januari is er borduurwerk van Willemien Eland te zien in De Herberg. Liefde voor borduurwerk is mede ontstaan door in 2000 , het jaar van de textiel, mee te borduren met 243 Zeeuwen aan de langste merklap (125 meter). Hiermee haalden ze het GuinnesBook of Records. De borduurwerken die in De Herberg hangen laten o.a. schilderwerk van Johannes Vermeer, Fabricius en Jan Sluyters zien. Ook de St. Jacobskerk, het Flentrop orgel en een icoon van de heilige Jacobus zijn te bewonderen.

Zaterdag 17 november

Herdenkingsviering

19:00 | uitvaartcentrum

Komt u ook naar de herdenkingsviering op zaterdag 17 november in uitvaartcentrum Overtoom Groen, Van Dishoeckstraat 620, 4382 XW te Vlissingen. Aanvang 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur. De herdenkingsviering is bedoeld voor iedereen die iemand wil herdenken die is overleden, in het afgelopen jaar of langer geleden. Wij willen dit doen met mooie muziek, verhalen en gedichten. We noemen de namen van hen die overleden zijn en steken kaarsen aan als teken dat we hen niet zullen vergeten. Aanmelden via: jblankenstijn@arduin.nl of n.vanluijk@uzzl.nl.

Zondag 18 november

ConcertenVlissingen: piano

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

Pianist Camiel Boomsma wordt door de internationale pers bejubeld met zeer lovende recensies. Camiel heeft uitzonderlijke gaven om de zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen waarbij zijn spel wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires.Tijdens het concert speelt hij bekende werken van Chopin en Schubert. F. Chopin (1810-1849): Nocturne Op.9 No.1, Nocturne in cis kl No.20; F. Schubert(1797-1828): Sonate in Bes-groot D. 960. Pakhuizen muZEEum Nieuwendijk 11 Vlissingen.

Concert Bouw- en Infraharmonie Nederland

14:30 | Ter Reede

Op zondag 18 november zal de Bouw- en Infraharmonie Nederland een concert verzorgen in het atrium van het woonzorgcentrum Ter Reede in Vlissingen om 14.30 uur en de toegang is gratis. De Bouw- en Infraharmonie is een landelijk harmonieorkest, dat wordt gevormd door ca. 55 muzikanten die een directe of indirecte relatie hebben met de bouw- en infrastructuur. Inmiddels bestaat het orkest 38 jaar. Onder leiding van dirigent Dick Teunissen zal het orkest in twee concertdelen een gevarieerd programma presenteren. Info: www.bouw-eninfraharmonie.nl - info@bouw-eninfraharmonie.nl

Lunchconcert

11:30 | Historische Kerk

Zondag 18 november lunchconcert in de Historische Kerk Souburg, aanvang 11.30 uur, met het Smartlappenkoor Scharretjoe. Het koor zingt liedjes uit het grote Nederlandse repertoire van de smartlap en aanverwante genres. Voor lunchconcerten zijn i.v.m. de catering de kaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en in de Kanaalstraat te Oost Souburg en de Vrijbuiter in de Paspoortstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl en kaarten@historischekerksouburg.nl o.v.v. naam, telefoon nummer en aantal kaarten.

Maandag 19 november

Poëzie en ouderdom

14:00 | De Herberg

Ouder worden gaat vanzelf. Maar er is ook de kunst van ouder worden: zin geven en zin vinden in deze fase van het leven. In gedichten over het ouder worden, zitten soms parels van inzicht verborgen. Ds. Pim Steenbergen verzorgt op maandag 19 november van 14.00 tot 15.30 uur in De Herberg in Vlissingen een middag over poëzie en ouderdom. We lezen gezamenlijk één of meerdere gedichten over een thema van de ouderdom en bespreken dat met elkaar. Een gedicht kan veel in je oproepen. Iedereen, belezen of minder belezen, van harte welkom.

Landelijke harmonieorkest Bouw- en Infraharmonie.