'Heropening podium De Piek is geslaagd'

VLISSINGEN - De Piek Draait Door, de muziekestafette voor behoud van podium De Piek in Vlissingen, trok zaterdag volgens de organisatie ruim driehonderd deelnemers en bezoekers. Daarmee is de heropening geslaagd.

DOOR BRITTA JANSSEN

Meer dan tien Zeeuwse bands en enkele solo-muzikanten traden belangeloos op ten bate van De Piek. Dit leverde de nieuwe vrijwilligersstichting Podium De Piek Vlissingen inkomsten op om het podium, open te houden. De stichting krijgt van de gemeente Vlissingen een jaar de tijd, tot 1 september, om te bewijzen dat het podium bestaansrecht heeft. "Wethouder Rens Reijnierse roemde de inzet van de vrijwilligersorganisatie en zei die alle kans te willen geven om De Piek open te houden, ook na 1 september volgend jaar", aldus stichtingssecretaris Henk Postma.
De stichting probeert volgens Postma een organisatie op te bouwen die volledig uit vrijwilligers bestaat en sterk genoeg is om het podium professioneel en met zo laag mogelijke kosten te exploiteren. "Enerzijds streven we naar het voortbestaan van De Piek als kleinschalig en laagdrempelig podium voor (pop)muziek en andere artistieke uitingen, om maatschappelijk en cultureel Vlissingen te verbinden. Anderzijds willen we van De Piek vooral ook een podium maken waar nieuwe generaties hun talenten kunnen ontwikkelen." Daarvoor zijn er onder meer contacten met basisscholen en muziekdocenten.
Meer info: www.depiek.nl.[l]