ConcertenVlissingen op zondag 2 december met Ilonka Kolthofop.
ConcertenVlissingen op zondag 2 december met Ilonka Kolthofop. Foto:

Woensdag 28 november

Expositie borduurwerk Willemien Eland

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 6 januari is er borduurwerk van Willemien Eland te zien in De Herberg. Liefde voor borduurwerk is mede ontstaan door in 2000 , het jaar van de textiel, mee te borduren met 243 Zeeuwen aan de langste merklap (125 meter). Hiermee haalden ze het GuinnesBook of Records. De borduurwerken die in De Herberg hangen laten o.a. schilderwerk van Johannes Vermeer, Fabricius en Jan Sluyters zien. Ook de St. Jacobskerk, het Flentrop orgel en een icoon van de heilige Jacobus zijn te bewonderen.

Spiritueel Café

19:45 | De Herberg

In het laatste deel van het leven kan zich de vraag voordoen: wat kan ik loslaten? Wat kan ik alvast opruimen? Wat doe ik alvast weg of geef ik weg? Wat is ballast (aan materiële en geestelijke dingen) op de weg die ik nog te gaan heb? Een avond om met elkaar in gesprek te gaan over loslaten en vasthouden. Is er zoiets als 'innerlijk opgeruimd'? Woensdag 28 november in de Herberg Bellamypark 151 Vlissingen, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur.

Donderdag 29 november

Paauwenburg ontspant

10:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Wij zijn studenten van het Scalda College en volgen de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4. Iedere donderdag zijn wij te vinden in het wijkcentrum De Burgerij in Vlissingen, Paauwenburg. Wij organiseren donderdag 29 november de activiteit: 'Paauwenburg ontspant'. Er zullen kappers aanwezig zijn, u kunt uw handen laten verzorgen. Er is een bingo, u kunt ook komen sjoelen en bloemschikken. Het doel is om mensen samen te brengen en we hopen daarom op een hele leuke middag tot snel!

Vrijdag 30 november

Sinterklaas lampionoptocht

18:30 |

In Vlissingen wordt op vrijdag 30 november een Sinterklaas lampionoptocht georganiseerd. Nadat Sinterklaas per watertaxi aan de Peperdijk zal aankomen, gaat de optocht omstreeks 18.30 uur vertrekken. Samen met de Pietenband en een groep Zwarte Pieten zal de stoet door de winkelstraten van Vlissingen lopen. Uiteraard hopen we dat er ook veel kinderen aansluiten. Lampionnen zijn te koop in het Sinterklaashuis. Dat is dit jaar in de St Jacobstraat 11 te Vlissingen. Het huis is dagelijks, met uitzondering van de maandag, geopend van 15.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 1 december

Sinterkerst rommelmarkt

9:00 | voormalige kleuterschool

Zaterdag 1 december houdt stichting vrienden van Koninklijke Harmonie ‘Ons Genoegen’ voor de laatste maal een rommelmarkt in de oude locatie van de muziekvereniging vanaf 09.00 tot 12.00 in de voormalige kleuterschool op Ridderspoorlaan 2. Omdat het gebouw leeg opgeleverd moet worden zal er gedurende het laatste uur een uitverkoop zijn waarbij per bananendoos of big-shopper wordt afgerekend. Alles moet weg en Op is Op! Van de opbrengst ondersteunt men de kosten van het onderhoud en de aanschaf van muziekinstrumenten en andere materialen.

Muzikale Sinter-Kerst rommelmarkt

11:00 | Repetitie lokaal Ons Genoegen

Zaterdag 1 december houdt Stichting vrienden van Koninklijke Harmonie 'Ons Genoegen' een rommelmarkt in het voormalige repetitie lokaal aan de Ridderspoorlaan 2. Deze editie van de rommelmarkt die om 9 uur begint, zal de laatste editie zijn die op deze locatie gehouden wordt. Daarom is er van 11.00 tot 12.00 uur een ware uitverkoop. De ruimte moet in de week van 5 december leeg worden opgeleverd aan de gemeente. Maak gebruik van deze rommelmarkt om voor het laatst dit klassieke gebouw te bezoeken en tegelijk leuke kleinigheidjes te kopen voor Sint of Kerst!

Zondag 2 december

ConcertenVlissingen: dwarsfluit, piccolo en piano

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

Met Ilonka Kolthofop dwarsfluit en piccolo hebben we weer een bijzondere musicus op ons podium. Ze wordt geprezen om haar betoverende, precieze en genuanceerde spel.Samen met de getalenteerde pianiste Sharon Niessen vormt ze een prachtig duo. Frans Recital: La Flûte de Pan. Philippe Gaubert, Claude Debussy, Jules Mouquet, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Francis Poulenc. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Soul muziek van The Shoals Connection

14:30 | Theatercafe Spoetnik

De Zeeuwse jaren '60 Soul/R&B formatie 'The Shoals Connection' geeft op zondag 2 december een middagconcert op het podium van theater/café Spoetnik, Oude Markt 41 te Vlissingen. Een middag gevuld met heerlijke originele jaren 60 soulmuziek. Otis Redding, Wilson Picket, Ray Charles, Aretha Franklin, Etta James, het komt allemaal voorbij tijdens dit vlot doorlopende concert. Veel meerstemmige zang en een uitgebreidde blazerssectie, ervaren muzikanten en een gedreven presentatie laten oude tijden herleven en leggen daarnaast overduidelijk een link met The Blues Brothers en met The Commitments die hun films aan deze muziek ophingen. Toegang voor dit concert is helemaal gratis!

Maandag 3 december

Bijeenkomst HCC regio Zeeland

19:30 | Wijkcentrum De Burgerij

Op maandag 3 december houdt de computerclub HCC, regio Zeeland haar maandelijkse bijeenkomst in het ”De Burgerij” de Ruyter Van Hogendorpweg 58a, 4384 HA Vlissingen. Het thema van deze avond: Genealogie is een boeiende hobby, maar ook verslavend. Je wilt steeds meer weten van je familie, maar ook van de historie in de buurt waar je voorouders opgroeiden. In deze presentatie leggen we uit wat genealogie is en hoe je kan beginnen. “Inloopavond. Uw (computer)vragen worden behandeld en worden, indien mogelijk, beantwoord.” De bijeenkomst begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur) en eindigt om 22:00 uur. De toegang is gratis. Ook niet leden zijn welkom.