Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Moet Vlissingen winkeltijd voor zondag verruimen?

VLISSINGEN - Moeten winkels in de gemeente Vlissingen op zondag open kunnen zijn van 8.00 tot 20.00 uur? Die vraagt legt de gemeente voor aan haar inwoners en ondernemers.

DOOR BRITTA JANSSEN


Vlissingen houdt de peiling na een verzoek voor winkeltijdenverruiming. “De ondernemer van de Jumbo supermarkt in Oost-Souburg wil graag op zondag open zijn van 8.00 tot 20.00 uur”, vertelt wethouder Sem Stroosnijder. “De zondag is voor hem nog drukker dan de zaterdag.” Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de winkeltijden te verruimen. “De zondag is met name voor de supermarkten in de gemeente steeds belangrijker, omdat steeds meer mensen dan boodschappen doen." In de gemeente Vlissingen mochten winkels op zon- en feestdagen al open zijn van 10.00 tot 18.00 uur. Het college wil dit in de nieuwe verordening aanpassen naar 8.00 tot 20.00 uur, dezelfde tijden als voor een reguliere dag. Voordat b&w dit plan voorleggen aan de raad, vragen ze de inwoners en ondernemers naar hun mening. Iedereen kan hierover tot 31 december mailen naar gemeente@vlissingen.nl o.v.v. winkeltijden.
De winkeltijdenverruiming wordt samen met alle reacties voorgelegd aan de raad. Dat gebeurt naar verwachting in januari. Het college houdt de peiling, maar dit is geen officiële inspraakprocedure. “De vraag of winkels op zondag open mogen zijn was destijds een fundamentele discussie, maar vier uur extra open kunnen, is dat volgens ons niet.”[l]